Alacalı Yaprağıyla Görenleri Kendine Hayran Bırakan Güzellik: ''Benjamin Starlight'' Bakımı

Alacalı Yaprağıyla Görenleri Kendine Hayran Bırakan Güzellik: ''Benjamin Starlight'' Bakımı

18.01.2021

Merhaba Bitki Severler, bugün sizlerle birlikte izlemeye doyamadığım bitkilerden birtanesinden bahsedeceğiz. İşte karşınızda ''Ficus Benjamin Starlight'' ve bakımı.


                                                                                 Görsel: Pixabay

Ficus Benjamin Starlight Nedir?

Ficus Benjamin Starlight, ficus türünün en gözde bitkilerinden bi tanesidir. Yeşil-sarı alacalı yapraklarıyla, görenlere kendini sevdiriyor. Yapraklarının sık ve gür çıkmasıyla en büyük özelliği, yani yaprak tasarımını ortaya koyuyor. Bu yüzden en dikkat çeken bitkilerden bir tanesidir Ficus Benjamin Starlight. Uzun ömürlü, saksıda rahatça yetişebilen, bakımı zahmetsiz ve göze hitap eden bir güzelliği olduğundan herkesin odak noktası olmayı başarıyor.

Gelelim Benjamin Starlight Bakımına, Nasıl Olmalıdır?

Genelde birçok bitki severin yanıldığı, doğru bilip yanlış yaptığı birkaç konu var. Benjamin Starlight, bakımı zahmetsiz bir bitki demiştik. Fakat, gerekli özeni göstermezseniz, Starlight'ınızdan olabilirsiniz. Bakım demek sadece bitkinin su, toprak, güneş ihtiyacını karşılamak değildir. İlgi duymanız, bunu bitkiye hissettirmenizde gerekir. Orantısız sulamalar, direkt güneş ışığında saatlerce bitkinin pişmesini ve zarar görmesini sağlamalar vs bunlar en çok yapılan hatalardan birtanesidir. Bitkilerinde sizler gibi bir canlı olduğunu lütfen unutmayın ve sadece dekorasyon için alıp bir kenara atmayın. Konuyu çok fazla uzatmadan, Starlight bakımının ince detaylarına geçelim, sizin için listeledik.

Bulunması gereken ortam: Benjamin Starlight, güneşe bayılan bir bitki türüdür. Direkt olarak güneş ışığı alabilir FAKAT, 3-4 saatlik sabah ve akşam güneşi yeterli olacaktır. Tüm gün güneşin altında bekletmeniz bitkiye zarar verip solmasına neden olacaktır. Nemli ortamları çok sever, kuru ortamlarda yaprak döker. Aşırı soğuk ortamlarda da yaprak dökebilir. O yüzden balkon, teras ve bahçe gibi yerlerde konumlandırmanızı önermiyoruz. Tabii, bu şehirden şehire ve bölgeden bölgeye değişebilir. İç mekanlarda bakılması, bitkinin nem ve sıcaklık ihtiyacını karşılayacağından, gelişimi için önemli rol taşıyacaktır.

Sulama:  Benjamin Starlight, sürekli suya ihtiyaç duyan bir bitki değildir. Genelde haftada 1 kışın, yazın ise haftada 2 sulama öneriyoruz. Su kireçsiz ve oda sıcaklığında olmalıdır. Bu sulama, dozajlı olmalı ve suyu köklere kadar ulaştıracak şekilde olmalıdır. Fazla sulama yapılması, bitkinizin köklerinin çürümesine neden olacaktır ve yapraklarını dökecektir. Sulama sıklığında bulunduğunuz şehir ve bölgenin hava koşulları çok önemlidir. Örnek vermek gerekirse, Adana gibi bir yerde yazın hava 40 dereceyi geçtiğinden, haftada 2'den fazla sulamada yapılabilir.  Benjamin Starlight'ın toprağını elinizle kontrol ederek su isteyip istemediğini rahatça anlayıp, ona göre sulama yapabilirsiniz.

Toprak Seçimi:  Benjamin Starlight, toprak ayırt ediyor. Bahçe toprağı ile sağlıklı bir gelişim beklenemez. Bunun için, kum-gübre-çakıl taşı karışımını öneriyoruz. Kum ve çakıl taşından gerekli mineralleri kendisi sağlayacaktır. Nerden bulacağım derseniz, bitki yapı marketlerinde kolayca bulunabiliyor, bizden söylemesi.


                                                                                 Görsel: Pixabay

Saksı Seçimi:  Benjamin Starlight'ı istediğiniz herhangi bir saksıya yerleştirebilirsiniz. Fakat, önemli bir husus var. Yerleştirdiğiniz saksının altında fazla suyu tahliye edecek delikler bulunmalıdır. En çok yapılan hatalardan birisi, genellikle bitkileri tahliyesiz seramik, cam vs gibi saksılara yerleştirip fazla sulama yapmak.  Benjamin Starlight'ın kök yapısı narin olduğundan, fazla suya karşı hemen tepki gösterir ve çürüme yapabilir. Bunu önlemek adına, fazla suyu tahliye edecek altı delikli saksı seçimi yapmanız. Suyun etrafa yayılmaması açısındanda saksıya uyacak güzel bir saksı altlığı alabilirsiniz.

Çoğaltma:  Benjamin Starlight'ın çoğaltılma işlemi çok kolaydır. Fazladan dallardan birtanesini gövdeye yakın bir yerden özenle kesip, büyük bir bardak, kova vs oda sıcaklığında suya koyup, 10-15 günde suyunu değiştirerek 1-1.5 ay boyunca köklenmesini bekleyin. Kökler 1 serçe parmağı kadar uzadığında, nemli ve yukarıda belirttiğimiz koşullardaki toprağa ekin. Burdaki önemli detay, toprağın hava almaması olacaktır. Bir poşet ya da naylon torba yardımıyla saksıyı komple kapatın ve 7-10 bekletin. Bu bekleyişin ardından bitkiyi çıkarabilir ve normal bakımınıza geçebilirsiniz.

İşte bu kadar! Umuyoruz bu detaylı bakım yazımız hoşunuza gitmiş ve size bir şeyler katmışızdır. 

Okuduğunuz için teşekkür ederiz, bizi instagram ve facebook üzerinden takip etmek isterseniz lütfen BURAYA tıklayın.

Eğer sizde bu güzel Benjamin Starlight'a sahip olmak isterseniz BURAYA tıklayarak siparişi verebilir, FideButik'in ayrıcalıklı dünyasına sizde katılabilirsiniz. Ayrıca siz bitki severler için 7/24 satış sonrası desteğimiz ile sorun ve görüşlerinizi bize bildirebilirsiniz..