Bakımı Kolay 5 Bitki

Bakımı Kolay 5 Bitki

5.08.2021

Merhaba bitki severler, bugün sizlere bakımı kolay 5 bitkiden bahsedeceğiz. İyi vakit geçirmeniz ümidiyle.

Yaz mevsiminin gelmesiyle birlikte bakımında zorlandığınız bitkiler olabilir ya da bitki yetiştirmek/bakmak niyetindesiniz fakat nerden ve nasıl başlayacağınız hakkında hiçbir fikriniz yok. O zaman buyrun, özel ilgi/bakım istemeyen, kolayca yetiştirebileceğiniz ve size zahmet olmayacak 5 tane bitkiyi sizin için sıralayalım.

1. Paşa Kılıcı


                                                                                Görsel: Pexels

Paşa Kılıcı (Sansevieria), havayı temizleyen bitkilerin en başında gelir. Uzun ve geniş dalları, koyu yeşil gövde rengi ve sarı kenar çizgileriyle bulunduğu ortamın hem havasını değiştirir, hemde tropik bir görüntü sağlar. Ana vatanı Batı Afrika bölgesidir. Paşa Kılıcı, her türlü kokuyu absorbe edebilir. Yaşam alanlarınızın karbondioksit oranını düşürür ve oksijen seviyesini arttırır, bilimsel olarak kanıtlanmıştır. Sussuzluğa dayanıklı bir bitkidir. Yaz aylarında 1 hafta ila 15 gün aralığında sussuz kalabilir. Aynı şekilde soğuğa karşı dirençli bir bitkidir.

2. Barış Çiçeği


                                                                         Görsel: Pexels

İsmini beyazının saflığından alan Barış Çiçeği(Spathiphyllum), şekli itibariyle Yelken Çiçeği ismini de almıştır. Yaprakları önce açık yeşil rengindedir, sonra koyulaşır ve çiçek açar. Sonbahar sonu- ilkbahar başı çiçek açar, yaz sonuna kadar çiçeklenmesini devam ettirir. Direkt olarak sıcak ve soğuk havaya maruz kalmamalıdır. Toprak nemini kaybetmeden sulanması gerekir. Fazla sulamalardan kaçınılmalıdır.

3. Salon Sarmaşığı

Salon Sarmaşığı'nın (Epipremnum Aureum) diğer adı ''Pothos'' olarak bilinmektedir. Uzun ömürlü, gösterişli bir bitkidir. Anavatanıysa Fransa'dır. Genelde yaprakları yeşil olup, üstünde sarı ve krem renklerde desenler bulunmaktadır. Ne kadar sarmaşık denilse de toprağa yaprakları değmedikçe uzamaz, gelişim göstermez. Salon Sarmaşığı'nın (Epipremnum Aureum), yaprakları toprağa değdiği takdirde 15-20 metrelere kadar büyüyebilir. Direkt olarak güneş ışığı sevmez, aynı şekilde soğuktan ve rutubettende uzak tutulmalıdır. Sussuzluğa dayanıklı bir bitkidir. Haftada 1 ila 10 günde bir şeklinde sulamaları yapılabilir. Sulama işlemi yapılırken aşırıya kaçınılmamalıdır.

4. Dracaena Marginata


                                                                                  Görsel: Pixabay

Dracaena Marginata, en popüler iç mekan bitkilerinden biridir. Uzun ince yaprakları ve boy seçenekleriyle, bulunduğu ortama tropikal bir hava katar. Havayı filtreleme ve temizleme özelliğine sahip Dracaena Marginata, zahmetsiz bakımıyla ön plana çıkmakta. Kalın gövde yapısı ve yeşil tonlarıyla hemen dikkat çeken bir bitkidir. Sussuzluğa ve soğuğa karşı dirençlidir. Ekstra bir bakıma ihtiyaç duymaz. Yarı aydınlık ortamlarda bulunması, bitkinin gelişimi için iyi olacaktır.

5. Difenbahya

Difenbahya (Tropic Snow) bitkisi, büyük ve geniş yapraklarıyla bakım konusunda grubunun en zahmetsiz bitkileri arasındadır. Bu yüzden en popüler iç mekan bitkilerinden biri olup, çokça tercih edilir. Alaca yapraklarıyla ortama hoş bir hava katar. Su ihtiyacı çok azdır. Toprak kuruduktan sonra bulunduğunuz bölgenin sıcaklığına göre 1 hafta ila 10 gün arasında sussuz kalabilir. Direkt güneş ışığını sevmez, yaprakları yanar. Yarı aydınlık ortamlarda bulunması gerekir. Özel bir ilgiye ihtiyaç duymaz ve başta da söylediğimiz gibi grubun en zahmetsiz bitkisidir.

Şimdilik bu kadar, umuyoruz yazımız hoşunuza gitmiş ve size bir şeyler katmışızdır. Lütfen bitkilerimizi ihmal etmeyelim, onlarında birer canlı olduklarını unutmayalım! :)

Okuduğunuz için teşekkür ederiz. Diğer süs bitkileri hakkındaki blog yazılarımıza BURADAN ulaşabilirsiniz.

Bizi instagram ve facebook üzerinden takip etmek isterseniz lütfen BURAYA tıklayın.