Bırakın evinizin havasını bitkileriniz temizlesin!

Bırakın evinizin havasını bitkileriniz temizlesin!

12.08.2021

Havayı temizleyen 5 bitkiyi sizin için sıraladık! İyi vakit geçirmeniz dileğiyle :)

Merhaba bitki severler, bugün sizlere NASA’nın önerdiği 5 havayı temizleyen bitki hakkında bilgi vereceğiz. Bakımları kolay olmasıyla birlikte, bitki yetiştirmeye yeni başlayanlarında gözdesi olduklarını belirtelim.

Ayrıca bahsedeceğimiz bitkilerle ilgili bakım blog yazılarımıza BURAYA tıklayarak ulaşabilirsiniz.

1. Paşa Kılıcı

Paşa Kılıcı (Sansevieria), havayı temizleyen bitkilerin en başında gelir. Uzun ve geniş dalları, koyu yeşil gövde rengi ve sarı kenar çizgileriyle bulunduğu ortamın hem havasını değiştirir, hemde tropik bir görüntü sağlar. Ana vatanı Batı Afrika bölgesidir. Paşa Kılıcı(Sansevieria), her türlü kokuyu absorbe edebilir. Yaşam alanlarınızın karbondioksit oranını düşürür ve oksijen seviyesini arttırır, bilimsel olarak kanıtlanmıştır.


                                                                                   Görsel: Pexels

2. Barış Çiçeği

İsmini beyazının saflığından alan Barış Çiçeği (Spathiphyllum), şekli itibariyle Yelken Çiçeği ismini de almıştır. Yaprakları önce açık yeşil rengindedir, sonra koyulaşır ve çiçek açar. Havayı temizleyen bitkiler arasında olan Barış Çiçeği, havadaki kimyasalları (benzen,formaldehit,ksilen vb) temizleme ve filtreleme konusunda oldukça başarılı bir bitkidir.


                                                                                  Görsel: Pexels

3. Salon Sarmaşığı

Salon Sarmaşığı'nın (Epipremnum Aureum) diğer adı ''Pothos'' olarak bilinmektedir. Uzun ömürlü, gösterişli bir bitkidir. Anavatanıysa Fransa'dır. Genelde yaprakları yeşil olup, üstünde sarı ve krem renklerde desenler bulunmaktadır. Yaprakları yere ya da duvar gibi yerlere temas ettiğinde devamlı olarak uzayacak ve yaşam kalitenizi yükseltecektir. Bunun yanı sıra, güzel bir atmosfer sağlayacaktır. Düzenli sulamalar ve gerekli koşullar sağlandığında Salon Sarmaşığı, havadaki kirli gazları yok edecektir.

4. Dracaena Marginata

Dracaena Marginata, en popüler iç mekan bitkilerinden biridir. Uzun ince yaprakları ve boy seçenekleriyle, bulunduğu ortama tropikal bir hava katar. Havayı filtreleme ve temizleme özelliğine sahip Dracaena Marginata, havadaki kimyasalların baş düşmanıdır. Zahmetsiz bakımıyla ön plana çıktığından, bitki yetiştirmeye yeni başlayacak bireyler için oldukça sevilen bir bitkidir.


                                                                                Görsel: Pixabay

5. Kasımpatı

Güz ve ilkbahar dönemlerinde adını sıklıkla duyduğumuz Kasımpatı çiçeği, iç mekanlarda konumlandırıldığında havadaki zararlı kimyasalları (amonyak,benzen,ksilen vb.) filtreler ve yokeder. Döneminin en gözde çiçeklerinden biri olduğundan kolaylıkla bulunabilir ve cuzi miktarlara tedarik edilebilir. Rengarenk olmasıyla da bulunduğu ortamın hem havasını hem de atmosferini değiştirecektir.


                                                                              Görsel: Pexels

Şimdilik bu kadar, umuyoruz yazımız hoşunuza gitmiş ve size bir şeyler katmışızdır. Lütfen bitkilerimizi ihmal etmeyelim, onlarında birer canlı olduklarını unutmayalım! :)

Okuduğunuz için teşekkür ederiz. Diğer süs bitkileri hakkındaki blog yazılarımıza BURADAN ulaşabilirsiniz.

Bizi instagram ve facebook üzerinden takip etmek isterseniz lütfen BURAYA tıklayın.