Bodrum Papatyası (Osteospermum) Bakımı

Bodrum Papatyası (Osteospermum) Bakımı

20.03.2021

Merhaba Bitki Severler, bugün sizlere "Bodrum Papatyası (Osteospermum)" hakkında bilgiler vereceğiz. İyi Okumalar.

bodrum papatyası fidebutik
                                                                              Görsel: Pixabay

Bodrum Papatyası Nedir?

Bodrum Papatyası, asteraceae ailesine mensup, afrika papatyası olarak da bilinen bir çiçek türüdür. Bir sürü çeşidi vardır ve bunlardan bazıları soğuğa dayanıklı, bazılarıysa soğuğa dayanıksızdır. Bitki gövdesi koyu yeşil, çiçekleri ise mor, krem rengi, beyaz, pembe ve tonlarında olur. Papatya'ya benzeyen çiçek yapısı vardır ve ortası tomurcukludur. Genelde peyzaj uygulamalarında kullanılır (sıcak iklimlerde). Askılı saksıda dilediğiniz yere konumlandırabilirsiniz.

Bodrum Papatyası Bakımı

Bodrum Papatyası, sert soğuklara karşı dayanıklı değildir. Güneşi sever. Aydınlık ortamlarda gelişimini hızla sürdürür. Uzun ömürlü bir çiçektir. İyi bakıldığı takdide tüm sene boyunca gövdesi yeşil kalabilir ve çalı formunda her yere yayılır. İsterseniz gelin listelediğimiz bakım tavsiyelerine göz atalım.

Bulunması gereken ortam: Bodrum Papatyasıakşam ve sabah güneşine bayılır. Güneş almadan kolay kolay çiçek açmaz, fakat direkt güneş ile temas etmemelidir çiçekleri. Aksi takdirde çiçeğe zarar verebilir. Balkon, teras ve iç mekanlarda rahatlıkla bakılabilir. Bulunduğunuz iklim ve şartlara  bağlı olarak dış mekan peyzajına da uygun bir çiçek türüdür.

fidebutik bodrum papatyası
                                                                            Görsel: Pixabay

Sulama: Bodrum Papatyasısuyu çok sever. Fakat gereğinden fazla sulamalar, çiçeğimizin çürümesine neden olacaktır. Toprak kurudukça, elinizle de toprağı kontrol ederek bulunduğunuz şehire göre kışın haftada 1, yazın haftada 2 sulama aralığını öneriyoruz. Kısacası toprak sürekli olarak hafif nemli kalmalıdır.

Toprak Seçimi: Bodrum Papatyası, toprak ayırt etmez fakat tavsiyemiz suyu tutmayan havadar toprak çeşitlerinden olacaktır. Böylelikle çiçeğiniz hızlı bir şekilde büyüyüp, çiçeklenip, çoğalacaktır. Toprak için önerimiz: Bahçe toprağı, torf-gübre karışımı ya da kızıl toprak tarafından olacaktır.


                                                                              Görsel: Pixabay

Çoğaltma: Bodrum Papatyası'nı çoğaltmak isterseniz bunu iki şekilde yapabilirsiniz. Birincisi tohumdan yetiştirerek, ikincisi de köklerden yetişen filizleri başka bir saksıya ekerek. Tohumdan yetiştirmeye karar verirseniz, tohumun filizlenmesi koşullara bağlı olarak 6-8 hafta sürebilir. Filizden yetiştirmeye karar verirseniz, Bodrum Papatyası çok azgın bir bitki olduğudan, ekildiği yerlerde hızla çoğalacaktır. Eğer daha fazla çiçeklenme isterseniz, gövde kısmından ya da köklerinden veren yeni filizleri alıp, başka yere ekerek yeni çiçeğinize merhaba diyebilirsiniz.

İşte bu kadar! Umuyoruz bu ufak bilgilerle dolu yazımız hoşunuza gitmiş ve size bir şeyler katmışızdır. 

Okuduğunuz için teşekkür ederiz, bizi instagram ve facebook üzerinden takip etmek isterseniz lütfen BURAYA tıklayın.

Eğer sizde bu güzel Bodrum Papatyası'na sahip olmak isterseniz BURAYA tıklayarak  EN UYGUN FİYATLA siparişi verebilir, FideButik'in ayrıcalıklı dünyasına sizde katılabilirsiniz. Ayrıca siz bitki severler için 7/24 satış sonrası desteğimiz ile sorun ve görüşlerinizi bize bildirebilirsiniz..