Bonsai Ağacı Bakımı

Bonsai Ağacı Bakımı

26.10.2020

Bugün, sizlerle birlikte ''Bonsai Bitkisi Bakımı Nasıl Olmalı'' konusunu ele alacağız.

Merhaba Bitki Severler, günümüzde henüz yeni popüler olan ''Bonsai'' bitkisi bakımıyla ilgili ufak ve işe yarar bilgileri sizlere sunacağız. Umuyoruz hoşunuza gider.

 

                                                                                                                 Görsel: Pexels

Bonsailer, en basit tabiriyle minyatür ağaç olarak adlandırılıyor. Boyut olarak ne kadar bizim bildiğimiz ağaçlardan farklı olsa da, aslında genleri hemen hemen aynıdır. Yani, bazı tekniklerle saksıya uyarlanmış küçük ağaçlar diyebiliriz. Bu teknikler ilk olarak Çin'de başlayıp, ordan Japonya ve sonrasında da tüm dünyaya yayılmıştır. Uzak Doğu'nun kültüründe bu bitkiler,insan ve doğayı özleştirmiş, bir bütün olarak görmüş ve yaşamdan sonraki hayatla bağdaştırılmıştır. Yılın belli dönemlerinde çiçek veren bu tür, kalın gövdesi ve gür yapraklarıyla uzun ömürlü ve gösterişli bir bitkidir.

Peki, Bonsai Bakımı Nasıl Olmalıdır?

Bu noktada, size birkaç ufak bilgi ve tüyo vermek istiyoruz. Bonsai'ler ne kadar ağaç genlerini taşısalarda, aslında çok nadirdirler. Bakımları özenle yapılmalıdır.

FideButik Ailesi olarak sizlere bakım önerilerimiz şu yöndedir;

Sulama: Ficus Bonsailer, suyu çok sevmezler, toprak kuruduktan sonra yüzeysel çok az su ile sulama yapılmalıdır.Köklere fazla su gelirse, içten çürüme yapar ve dalları yapraklanmayı keser. Bitkinizin boyutuna ve toprağına göre sulama yapmanız gerekiyor. Kışın ve yazın sulama aralıkları hava durumuna göre değişeceğinden, sulama sıklığını da ona göre ayarlamanız gerekiyor. Yapraklara su püskürtülmesini önermiyoruz, eğer bitki güneş alan bir yerdeyse, biriken su damlacıkları mercek görevi görecek ve yapraklarınızı yakacaktır.

Hava Koşulları: Ficus Bonsailerin bulundukları ortam kuru olmamalıdır. Nemli havayı çok severler.
Ficus Bonsailer, direkt olarak güneş ışığına ihtiyaç duymazlar, eğer fazla güneş ışığına maruz kalırsa kurur, yaprakları solar ve dökülür. Rutubetli, aşırı sıcak/soğuk esintili yerlerden uzak tutulmalıdır. Aksi durumda dallar kuruyacak ve yaprak dökmeye başlayacaktır.

Toprak, Gübreleme ve Budama: Senede 1 defa toprak ve saksı değişimi yapılmalıdır. Saksı değişimi sırasında Bonsai Bitkinizin tamamen kuru olduğundan emin olmalısınız. Köklerin zarar görmemesi açısından bu detay çok önemlidir. Toprağınıda tazeledikten sonra, kökleri hava almayacak şekilde Bonsai Bitkinizi iyice sıkıştırıp, can suyunu vermelisiniz. Vitamin takviyesi her iki mevsimde bir yeterli olacaktır. Bitkinizin ihtiyacı olan budamayı, herhangi keskin bir makasla (biz bahçe makası öneriyoruz) doğru budama yaparak bitkiyi rahatlatabilir, şekillendirebilirsiniz. Budama zamanını ilkbahar mevsimine denk getirmeniz önerilir, mevsim geçişlerinizden bitkiniz etkilenmeyecektir.

                                                                               Görsel: Pexels

Ficus Bonsai bitkisiyle yaşam alanlarınızın havasını değiştirin. Kalın gövdesi ve keskin yeşil rengiyle bulunduğu ortamın hem havasını hem de  göz estetiğini değiştirecek. İçinde derin anlamlar barındıran Ficus Bonsai bitkisi, hem şık ve anlamlı bir hediye olabilir hem de evinize,ofisinize kısacası yaşam alanlarınıza ayrı bir hava katabilir. Sizde FideButik'in size sağladığı ayrıcalıklardan yararlanıp, hemen bir tane kolaylıkla edinebilirsiniz.

Şekil ve boyutlarına göre en uygun Bonsai Çeşitlerine BURADAN ulaşabilirsiniz.

Okuduğunuz için teşekkür ederiz, bizi instagram ve facebook üzerinden takip etmek isterseniz lütfen BURAYA tıklayın.