Çeşme Papatyası (Argyranthemum) Bakımı

Çeşme Papatyası (Argyranthemum) Bakımı

26.03.2021

Merhaba Bitki Severler, bugün sizlerle birlikte ''Çeşme Papatyası (Argyranthemum)'' bakımını ele alıyoruz. İyi vakitler.

fidebutik çeşme papatyası 3
                                                                              Görsel: Pixabay.com

Çeşme Papatyası (Argyranthemum) Nedir?

Türkiye'de Çeşme Papatyası olarak tanılan Argyranthemum, dünya çapında Paris PapatyasıMarguerite olarak bilinir. Bu tür Kanarya Adalar'ına ait bir türdür. Çiçekli kalma süresi uzun, gövdesi kalın dallardan oluşan ve çalı tipinde yayılan bir çiçek çeşididir Argyranthemum. Genelde peyzaj ve bahçe süslemelerinde kullanılır, dış mekan çiçeğidir. İç mekanlarda yaşayamazlar. Sarı, beyaz ve turuncu renkleri en yaygın olanlarıdır.

Çeşme Papatyası (Argyranthemum) Bakımı

Çeşme Papatyası (Argyranthemum), bakımı doğru yapıldığı takdirde, hızlı gelişen ve çiçek veren bir çeşittir. Yukarda da bahsettiğimiz gibi bahçe süslemeleri ve peyzaj uygulamalarında kullanılır. Soğuğa karşı -5 derecelere kadar dayanıklıdır. Çok yıllık diğer bir deyişle uzun ömürlü bir bitkidir. İsterseniz gelin sizlerle birlikte listelemiş olduğumuz ufak bakım önerilerine göz atalım.

Bulunması gereken ortam: Çeşme Papatyası (Argyranthemum), güneşe bayılır ve güneşin olduğu yerlerde konumlandırılmalıdır. Güneş almayan gölge yerlerde gelişimini tamamlayamaz ve çiçek açmaz. Dış mekanlarda bulunması şarttır, iç mekanlarda yaşayamaz. 

Sulama: Çeşme Papatyası (Argyranthemum), suyu çok sever. Fakat gereğinden fazla sulamalar, çiçeğimizin çürümesine neden olacaktır. Toprak kurudukça, elinizle de toprağı kontrol ederek bulunduğunuz şehire göre kışın haftada 1, yazın haftada 2 sulama aralığını öneriyoruz.

fidebutik çeşme papatyası 2
                                                                                Görsel: Pexels.com

Toprak Seçimi: Çeşme Papatyası (Argyranthemum), toprak ayırt eder. Geçirgenliği iyi olan kum-torf-gübre gibi karışımlı topraklarda en iyi sonuçları elde edebilirsiniz. Toprağın suyu tutmaması çok önemlidir bitkimizin gelişimi için. Bu hususa dikkat edin.

Saksı Seçimi: Eğer saksıda yetiştirilmek istenirse büyük, geniş ve uzun saksılara konumlandırılmalıdır Çeşme Papatyası. Çok azgın bir bitki olduğundan, gelişimini durmadan sürdürecek ve çoğalmaya devam edecektir. Köklerinin sıkışmaması ve büyük saksılarda konumlandırılması bu yüzden önemlidir. Bir diğer husus ise, konumlandırıldığı saksının su tahliye deliklerinin olmasıdır. Eğer tahliye delikleri olmazsa, fazla suyu dışarıya atamayacak ve bitkinin  çürümesine neden olacaktır. Bizden söylemesi!

Çoğaltma: Çeşme Papatyası'nı çoğaltmak isterseniz bunu iki şekilde yapabilirsiniz. Birincisi tohumdan yetiştirerek, ikincisi de köklerden yetişen filizleri başka bir saksıya ekerek. Tohumdan yetiştirmeye karar verirseniz, tohumun filizlenmesi koşullara bağlı olarak 6-8 hafta sürebilir. Filizden yetiştirmeye karar verirseniz, Çeşme Papatyası çok azgın bir bitki olduğudan, ekildiği yerlerde hızla çoğalacaktır. Eğer daha fazla çiçeklenme isterseniz, gövde kısmından ya da köklerinden veren yeni filizleri alıp, başka yere ekerek yeni çiçeğinize merhaba diyebilirsiniz.

fidebutik çeşme papatyası
                                                                           Görsel: Pixabay.com

İşte bu kadar! Umuyoruz bu ufak bilgilerle dolu yazımız hoşunuza gitmiş ve size bir şeyler katmışızdır. 

Okuduğunuz için teşekkür ederiz, bizi instagram ve facebook üzerinden takip etmek isterseniz lütfen BURAYA tıklayın.

Eğer sizde bu güzel Çeşme Papatyası'na sahip olmak isterseniz BURAYA tıklayarak  EN UYGUN FİYATLA siparişi verebilir, FideButik'in ayrıcalıklı dünyasına sizde katılabilirsiniz. Ayrıca siz bitki severler için 7/24 satış sonrası desteğimiz ile sorun ve görüşlerinizi bize bildirebilirsiniz..