Dracaena Marginata Bicolor Bakımı

Dracaena Marginata Bicolor Bakımı

26.06.2021

Merhaba bitki severler, bugün sizlerle birlikte "Dracaena Marginata Bicolor" bakımından bahsedeceğiz. İyi vakit geçirmeniz dileğiyle :)

Dracaena - Fidebutik

Dracaena Marginata Bicolor Nedir?

Dracaena Marginata Bicolor, en popüler iç mekan bitkilerinden birtanesi olan Marginata'nın farklı tonlardaki kardeşidir. Uzun ince yaprakları ve boy seçenekleriyle, bulunduğu ortama tropikal bir hava katar. Havayı filtreleme ve temizleme özelliğine sahip Dracaena Marginata Bicolor, zahmetsiz bakımıyla da ön plana çıkıyor. Kalın gövde yapısı ve bakır-yeşil tonlarıyla hemen dikkat çekiyor.

Dracaena Marginata Bicolor Bakımı

Dracaena Marginata Bicolor, oda sıcaklığında muhafaza edilmesi gerekir. Direkt olarak ne sıcağa, ne de soğuğa direnç gösterir. Yılda en az 1 ya da 2 defa mineralli toprak ve gübre ile bitki desteklenmelidir. Kış aylarında toprağı çok sık kurumayacağı için, sık sık sulanmamalıdır. Yazın bu ihtiyacın artacağından dolayı, toprak nemini kaybetmeden sulayabilirsiniz. Dracaena Marginata Bicolor budanması, dallarından çok müdahaleye gerek kalmayacak şekilde dikkatlice kesilmeli ve kesildiği yerin hava almaması gerekmektedir.

Sulama: Dracaena Marginata Bicolor, suya çok ihtiyaç duyan bir bitki değildir, susuzluğa dayanıklıdır. Haftada bir ya da on günde bir sulama kış ayı için ideal olacaktır. Yakın bu oran iki katına çıkmalı, yazın bitkiyi susuz bırakmamalısınız. En ideal sulama sıklığı toprak kuruduktan birkaç gün sonradır.

Konum: Dracaena Marginata Bicolor, kolay kolay büyüyen bir bitki değildir, gelişimi yavaştır. Salonunuzun herhangi bir ışık alan köşesine konumlandırabilirsiniz. Işığı düzenli bir şekilde aldığı takdirde büyük ve iri yaprakların oluşumunu göreceksiniz. Gölge ve düzensiz ışık alan yerlerde Dracaena Marginata Bicolor yaprakları ve gövdesi büyümeyi kesecektir.

Toprak: Dracaena Marginata Bicolor,  sadece torf-toprak ile ekilebilir. İsteğe bağlı kumlu yada kızıl toprak karıştırabilirsiniz. İsteğe bağlı senede 2 defa besin verebilirsiniz. Senede 1 defa toprak değişimi yapmanız yeterli gelecektir.

Dracaena Bicolor - Fidebutik

Saksı Seçimi: Bildiğiniz gibi fazla sulamayı önlemek amacıyla, altta su tahliye kanalları olan, delikli saksılar öneriyoruz. Bunun nedenine tekrar değinecek olursak, fazla su verdiğinizde bitkinin kökü çürüyebilir. Bunu engellemek amacıyla delikli saksıya çiçeğinizi konumlandırırsanız, fazla suyu dışarıya atacak ve bitkinizi korumuş olacaksınız.

Bulunduğunuz Yerin Havasını Dracaena Marginata Bicolor ile Değiştirin

Eğer sizde bu güzel Dracaena Marginata Bicolor bitkisine sahip olmak isterseniz BURAYA tıklayarak  EN UYGUN FİYATLA siparişi verebilirsiniz. Dracaena Marginata Bicolor bitkisi, hem şık ve anlamlı bir hediye olabilir hem de evinize,ofisinize kısacası yaşam alanlarınıza ayrı bir hava katabilir. Sizde FideButik'in size sağladığı ayrıcalıklardan yararlanıp, hemen bir tane kolaylıkla edinebilirsiniz.

Okuduğunuz için teşekkür ederiz. Diğer süs bitkileri hakkındaki blog yazılarımıza BURADAN ulaşabilirsiniz.

Bizi instagram ve facebook üzerinden takip etmek isterseniz lütfen BURAYA tıklayın.