Dracaena Massangeana Bakımı

Dracaena Massangeana Bakımı

18.10.2020

Dracaena Massangeana Nedir? Bakımı Nasıl Olmalıdır? Bunun Hakkında Size Ufak Bilgiler Vermek İstiyoruz.

Merhaba Bitki Severler, bugün stoklarımıza yeniden giriş yapan ''Dracaena Massangeana (Dracaena Fragrans) '' hakkında size bir kaç bilgi vermek istiyoruz.

Dracaena Massangeana Nedir?

Dracaena Massangeana diğer bir deyişle Dracaena Fragrans bitkisi, aynı zamanda ''Corn Plant'' adıyla da anılır. Bu ad ile anılmasının sebebi, mısır bitkisine benzer yapraklarının olmasıdır.

Kısaca bahsetmek gerekirse; 

Dracaena Lisa, Dracaena marginata ve Dracaena compacta dahil olmak üzere Dracaena'nın birkaç popüler çeşidinden biridir. Saplı gövdelere ve içlerinden açık sarı-açık yeşil çizgili uzun, yeşil yapraklara sahiptir. Çok az bakım gerektiren (ve hatta ihmal edilen), büyümesi kolay bir bitki bitkisidir ve yeni başlayanlar için mükemmel bir seçimdir.

Aslen Afrika kökenli olmasına rağmen, Dracaena Massangeana, az bakım gerektiren bir güzellik olduğu için ABD ve İngiltere'deki birçok ev ve ofiste popülerdir. Yeterince şanslı olanlar için, mısır bitkisi çok nadir de olsa kokulu beyaz çiçekler kümeleri bile üretebilir. Aşağıda, en ideal koşullarda Dracaena Massangeana yetiştirmek isteyen gayretli Bitki Severler için bakım önerilerini veriyoruz.

Dracaena Massangeana Bakımı Nasıl Olmalıdır?

Dracaena Massangeana'nın bulunduğu ortamda gelişimini sürdürebilmesi için minimum sıcaklık 15 derece olmalıdır. Genelde oda sıcaklığında muhafaza edilmesi önerilir. Direkt olarak güneş görmemelidir. Yarı aydınlık ortamlar Dracaena Massangeana için yeterli olacaktır. Karanlık ortamları tolere edebilir. Haftada 1 sulama yeterli olacaktır fakat, bulunduğunuz il ve ilçenin hava sıcaklığına göre yine de Dracaena Massangeana'nın toprağını gözlemlemeli ve kontrol etmelisiniz. Kışın sulama sıklığı 15 günde 1 sulamaya düşebilmektedir. Bazı dönemlerde ise bitkiyi dinlendirmek için bir süre su vermemek ve toprağını kuru tutmak, kendini toparlaması için iyi gelecektir. 

Güneş Işığı

Dracaena Massangeana, çok çeşitli iç mekan ışık koşullarına tolerans gösterir, ancak ideal olarak parlak, dolaylı güneş ışığı alan bir alanda büyür. Orta derecede parlak ışık, bu bitkinin büyümesi ve sağlıklı görünen yapraklar üretmesi için gereken tüm ihtiyaçları karşılayacaktır. Bir sundurmaya veya doğuya bakan bir pencerenin yanına yerleştirmek en iyisidir.

Dracaena Massangeana, güçlü ışıkta bitki daha hızlı büyür, ancak yapraklar ağarabilir veya yanabilir ve toprak çok çabuk kurur ve bu da su kaybına neden olur. Mısır bitkisini bol miktarda güneş alan bir alanda yetiştirmekten kaçınamıyorsanız, bitkinin kloroz semptomlarından kaçınmak için düzenli olarak gübrelenmesi gerekir. 

Nem

Dracaena Massangeana, tropikal bir bitki olduğu için yüksek nemi tercih eder. Bununla birlikte, normal nemde gayet iyi gelişim gösterir. Yapraklar kahverengileşmeye başlarsa ve nem oranının düşük olduğundan şüphelenmeniz gerekir ve yaprakları nemli tutmak için yapraklara her gün su püskürmeniz gerekir. Dracaena Massangeana, etrafta başka bitkilerin bulunmasından da faydalanır ve bu da nem oluşumuna yardımcı olur.

 

Uyarı: Dracaena Massangeana, insanlar için zehirli olmamakla beraber, küçük köpek ve kedileri etkilemektedir. Göz önünde bulundurunuz.

Okuduğunuz için teşekkür ederiz, bizi instagram ve facebook üzerinden takip etmek isterseniz lütfen BURAYA tıklayın.