Fide Nedir?

Fide Nedir?

5.10.2020

Bugün her çeşit üretimini yapmakta olduğumuz Fide kavramını ele alıyoruz.

Bugün aslında hayatımızı biraz daha kolaylaştıran bir kavramdan bahsediyoruz. Tohumun 30-45 gün sonraki formu olan fide, bizi tohumla uğraştırmadan toprağa direkt olarak ektiğimiz ve sadece meyvesini almasını beklediğimiz, zahmetsiz bir bitki formu. Fide kavramıyla ilgili detaylı bilgileri yazımızda bulabilirsiniz!

Bugün her çeşit üretimini yapmakta olduğumuz fide kavramını ele alacağız. Genelde ticari olarak ekilen,bunun yanı sıra evlerimizde saksılara ve bahçelerimize de ektiğimiz birkaç çeşidi sizlere paylaşacağız. Daha fazla çeşit için www.southfidagro.com adresimizi de ziyaret edebilirsiniz.

Fide kavramını ilk defa duyanlar olabilir. Fide, tohumdan yetiştirilen ve büyütülmek, yetişkin duruma getirilmek üzere oradan alınarak başka yerlere dikilebilen körpe sebze ya da çiçek anlamına gelir. Kısacası tohumla uğraşmak yerine hazır bir biçimde üreticiden fide alırsınız, saksi veya bahçenize direkt olarak ekip sadece sulamasını yaparsınız. Tohumun büyümesini de beklemiş olmazsınız, bir sonraki evre sizin için çiçek ve meyveyi takip etmek olur.

Mevsimlere göre fide çeşitleri değişir, her zaman istediğiniz fideleri bulamazsınız. Örneğin; karpuzu yaza doğru, biberi ilkbaharda çok rahat bulabilir ve ekebilirsiniz. Yalnız her fide saksıya ekilmez, ekilebilen birkaç türü sizinle hemen paylaşalım.

-Çoğu çeşit biberler(küçük), saksıda yetişebilir. Örneğin; Jalapeno, süs biberi, yukarı bakan vs.

-Bazı domates çeşitleri(ticari olmayan); Cherry domates (en çok tercih edilen), yerli domates vs.

-Salatalık çeşitleri(ticari olmayan) ve hatta patlıcan bile yetiştirebilirsiniz. İlerdeki günlerde çeşitliliği arttırmak adına sizlerle hangi fide saksıda nasıl yetişir gibi kavramları ele alacağız.

Takip etmeyi ve paylaşmayı unutmayın. 

Okuduğunuz için teşekkür ederiz, bizi instagram ve facebook üzerinden takip etmek isterseniz lütfen BURAYA tıklayın.