Gül Sardunya Çiçeği Bakımı Nasıl Olmalıdır?

Gül Sardunya Çiçeği Bakımı Nasıl Olmalıdır?

1.05.2021

Merhaba Bitki Severler, bugün sizlerle birlikte "Gül Sardunya" çiçeğini inceleyip, bakımı hakkında ufak tüyolar vereceğiz. İyi vakit geçirmeniz dileğiyle.


                                                                                      Görsel: Pixabay

Sardunya Çiçeği Nedir?

Anavatanı Afrika olan Sardunya Çiçeği, Akdeniz bölgesine özdeşmiş bir çiçek türüdür. Akdeniz bölgesine özdeştirilmesinin sebebi, yetiştirilme koşullarına en uygun bu bölgenin olmasıdır ve en çok üretiminin burda gerçekleşmesinden dolayıdır. Kendilerine has kokuları vardır Sardunya Çiçeklerinin. En çok görülen renk çeşitleri; beyaz, kırmızı, pembedir. Bakımı zahmetsizdir ve dayanıklı bir çiçek türüdür. İri çiçek ve gövde yapısıyla kış şartlarında bile görüntüsünü bozmaz. Yaz sıcaklarında (abartılmadığı sürece) susuzluğa karşı dayanabilir. Uzun ömürlü ve yıllık otsu bir yapısı vardır. Kolay bir şekilde çoğaltılabilir.

Sardunya Çiçeği Bakımı

Sardunya Çiçeği'nin Akdeniz bölgesinde çokça yetiştirildiğini söylemiştik. Bunun sebebi, ılıman bölgelerde rahatlıkla yetişebilmesinden ötürüdür. Sardunya Çiçeği, güneşi çok sever ve aydınlık ortamlara ihtiyaç duyar. Genelde bahçe, balkon ve teras gibi yerlerde yetiştirilir. Kış mevsiminde soğuğa karşı 5-10 derecelere kadar dayanıklılığı vardır. Yazın çok abartılmadığı sürece susuzluğa karşı da dayanır. İsterseniz gelin devamını maddeler halinde sıralayalım.

fidebutik - sardunya

Bulunması gereken ortam: Sardunya Çiçeğiyukarda da belirttiğimiz gibi güneşe ve nemli ortamlara bayılır. Aydınlık ve nemli ortamlarda konumlandırılması, çiçeğinizin gelişimi açısından oldukça önemlidir. Genellikle balkon,bahçe ve teras gibi hava alan yerlerde konumlandırılır fakat burda dikkat etmeniz gereken bir husus var. Kışın bulunduğu ortam 5 derecenin altına düşmemelidir. Düştüğü takdirde, çiçek yapısı bozulacak ve solacaktır. Çiçeklenme döneminde, yarı aydınlık ve hava akımı olmayan bir yere konumlandırmanız çok önemlidir. Çiçek açtıktan sonra, yukarda belirttiğimiz koşullarda istediğiniz her yere konumlandırabilirsiniz.

Sulama: Sardunya Çiçeğigerektiği kadar sulanmalıdır. Bulunduğunuz şehire bağlı olarak yazın haftada 2, kışın ise 1 kere sulamanızı öneriyoruz. Fazla sulamalar bitkinizi çürütecektir. Bu ihtimale karşı olarak her zaman aynı derecede yüzelsel sulama yapmalısınız ve aşırıya kaçmamalısınız. Sulamadan önce bitkinizin toprağını elinizle kontrol edip sularsanız, sizin için daha kolay olacaktır.

Toprak Seçimi: Sardunya Çiçeği, toprak ayırt etmez fakat tavsiyemiz suyu tutmayan havadar toprak çeşitlerinden olacaktır. Böylelikle çiçeğiniz hızlı bir şekilde büyüyüp, çiçeklenip, çoğalacaktır. Toprak için önerimiz: Bahçe toprağı, torf-gübre karışımı ya da kızıl toprak tarafından olacaktır.

fidebutik - sardunya çiçeği

Saksı Seçimi: Eğer Sardunya Çiçeği'nizi saksıda konumlandıracaksanız (bahçeye ekmeyecekseniz), altında fazla suyu tahliye edecek su kanalları bulunan büyük saksıları öneriyoruz. Bu sayede fazla sulama yaptığınızda, fazla su alt kanallardan süzülecek ve bitkiniz sağlıklı bir şekilde yaşamaya devam edecektir.

Çoğaltma: Sardunya Çiçeği'ni çoğaltmak çok basittir. Birincisi, tohum yoluyla kolay bir şekilde çoğaltabilirsiniz. İkincisiyse, uzayan dalları kesip, farklı bir saksıya ekerek yeni Sardunya Çiçeği'nize merhaba diyebilirsiniz. Yetiştirilme sürecinde, yukardaki işlemleri uygulayarak sağlıklı bir şekilde Sardunya Çiçeği elde edebilirsiniz.

Okuduğunuz için teşekkür ederiz. Diğer süs bitkileri hakkındaki blog yazılarımıza BURADAN ulaşabilirsiniz.

Bizi instagram ve facebook üzerinden takip etmek isterseniz lütfen BURAYA tıklayın.

Eğer sizde bu güzel Sardunya Çiçeği'ne sahip olmak isterseniz BURAYA tıklayarak  EN UYGUN FİYATLA siparişi verebilir, FideButik'in ayrıcalıklı dünyasına sizde katılabilirsiniz. Ayrıca siz bitki severler için 7/24 satış sonrası desteğimiz ile sorun ve görüşlerinizi bize bildirebilirsiniz...