Guzmanya (Guzmania) Çiçeği Bakımı

Guzmanya (Guzmania) Çiçeği Bakımı

14.10.2021

Merhaba sevgili bitki severler, bugün sizlere "Guzmanya Çiçeği Bakımı" hakkında bilgiler vereceğiz. İyi vakit geçirmeniz dileğiyle!


                                                                                     Görsel: Pixabay

Guzmanya Çiçeği Nedir?

Anayurdu Güney Amerika ve Karayipler olan Guzmanya Çiçeği, kat kat yaprakları ve kökten gövdesine uzanan taç yapraklarıyla bulunduğu ortamın havasını temizleyebilen bir çiçektir. 100'den fazla çeşidinin bilinmesiyle birlikte, çok yıllık bir çiçektir. Birçok rengi bulunur. Bunlardan; kırmızı, turuncu, sarı en yaygınlarıdır. Nadir bulunan renkler ise; beyaz ve koyu mor rengidir. Ülkemizde maalesef bulunmamaktadır. Bakımı kolay gözükse de aslında narin bir çiçektir. Hava değişimleri, yer değişimleri gibi sebepler çiçeğinizin gelişimini etkileyebilir. 

Guzmanya Çiçeği Bakımı

Sulama: Guzmanya Çiçeği, suyu pek sevmeyen bir çiçektir. Yaz aylarında (bulunduğunuz bölgeye bağlı olarak) toprak kurudukça sulanması önerilir. Bu oran kış aylarında farklılık gösterecektir. Toprak kurudukça fazla bekletmeden sulamasını yaptığınızdan emin olmalısınız. Akşam saatlerinde (güneş yokken) yapılan sulama, en verimli sulamadır.

Konum: Guzmanya Çiçeği, bulunduğu ortama göre büyüme gösterir. İç mekanlarda, ışık alan herhangi bir yere konumlandırabilirsiniz. Işığı düzenli bir şekilde aldığı takdirde boylanmasının daha hızlı olduğunu göreceksiniz. Gölge ve düzensiz ışık alan yerlerde Guzmanya Çiçeği, büyümeyi kesecektir. Dış mekanda yetişmez, direkt güneş ışığından hoşlanmaz ve soğuk yerlerde hayatta kalamaz. Guzmanya Çiçeği'nin hayatta kalması için gereken en düşük derece 15'tir. Daha az derecelerde solması kaçınılmazdır.


                                                                                   Görsel: Pixabay

Toprak: Guzmanya Çiçeği, toprak ayırt eder. Mineralli topraklar her zaman çiçekleriniz için fark yaratacaktır. Örnek vermek gerekirse; kızıl toprak-gübre-torf gibi karışımlarda, daha verimli bir gelişme süreci geçirecektir. Ayrıca şunu da ekleyelim; toprağın sürekli nemli kalması, bitkimiz açısından en iyi gelişimi sağlayacaktır.

Budama: Guzmanya Çiçeği, genelde budamaya ihtiyaç duymaz. Eğer çiçeğiniz soluyorsa, solmaya başlayan yaprakları, ek takviyelerle tekrar sağlıklı bir hale getirebilirsiniz.

Yaşam Alanlarınızı Guzmanya Çiçeği ile Güzelleştirin

Sizde bu güzel Guzmanya Çiçeği sahip olup, yaşam alanlarınızı güzelleştirmek istemez misiniz? O halde FideButik'in siz bitki severlere sağladığı ayrıcalıklardan hemen faydalanın. Tüm kredi kartlarına VADE FARKSIZ 3 AY TAKSIT imkanı sizleri bekliyor. Siz isteyin, biz yaşam alanlarınızı güzelleştirelim.

Ayrıca Guzmanya Çiçeği'ne sahip olmak için BURAYA tıklayabilirsiniz.

Şimdilik bu kadar, umuyoruz yazımız hoşunuza gitmiş ve size bir şeyler katmışızdır. Lütfen bitkilerimizi ihmal etmeyelim, onlarında birer canlı olduklarını unutmayalım! :)

Okuduğunuz için teşekkür ederiz. Diğer süs bitkileri hakkındaki blog yazılarımıza BURADAN ulaşabilirsiniz.

Bizi instagram ve facebook üzerinden takip etmek isterseniz lütfen BURAYA tıklayın.