Ithal Sansevieria Bakımı

Ithal Sansevieria Bakımı

24.11.2021

Merhaba bitki severler, bugün sizlerle birlikte "Ithal Sansevieria" bakımını inceleyeceğiz. Daha öncesinden bakımına yer verdiğimiz Paşa Kılıcı'nın, diğer bir çeşidi olan "Ithal Sansevieria" ile karşınızdayız. İyi vakit geçirmeniz dileğiyle.


                                                                                         Görsel: Pixabay

Ithal Sansevieria (Paşa Kılıcı) Nedir?

Peygamber kılıcı” ve “Paşa kılıcı” olarak bilinen Sansevieria, genellikle bitki yetiştirmeye merak salan kişilerin ilk tercihlerinden biri oluyor. Bunun sebebi, hem özel bir ilgiye ihtiyaç duymaması hem de uzun ömürlü bir bitki olmasından yanadır. Bu yazımızda bahsedeceğimiz çeşit “İthal Sansevieria”, bildiğimiz Paşa Kılıcı’ndan görünüş olarak biraz farklıdır. Uzun ve etli yaprak yapısına sahiptir ve koyu yeşil renklidir. Yapraklar ok şeklindedir. Bakımı ve dayanıklılığı bildiğimiz Paşa Kılıcı ile aynıdır.

Ayrıca; havadaki kötü kokuyu absorbe etme ve temizleme özelliğine sahip olduğunu tekrar hatırlatmak istiyoruz. Özellikle uyku sıkıntısı çekenler, odalarında “Sansevieria” bitkisini konumlandırarak uyku sıkıntılarının azaldığını gözlemlemektedirler. Bunuda belirtelim.

Ithal Sansevieria (Paşa Kılıcı) Bakımı

Yukarda da belirttiğimiz gibi bildiğimiz Paşa Kılıcı'ndan bakım olarak herhangi bir farklılığı bulunmamakla birlikte, dayanıklılıkları da aynıdır. İsterseniz gelin, bakımı nasıl olmalıdır size bahsedelim.

Ilk başta belirttiğimiz gibi, Ithal Sansevieria (Paşa Kılıcı)'nın özel bir ilgiye ihtiyaç duymadığını tekrardan söyleyelim. Uzun süreler boyunca susuzluğa dayanabiliyor ve direkt olarak güneş ışığına da ihtiyaç duymuyor. Bu yüzden hobi olarak bitki yetiştirenlerin genellikle ilk bitkisi Paşa Kılıcı oluyor. Sizin için Paşa Kılıcı'nın bakımını detaylandırdık. Buyrun;


                                                                                         Görsel: Pixabay

1. Bulunması gereken ortam: Ithal Sansevieria (Paşa Kılıcı), oda sıcaklığında ya da sıcak köşelerde konumlandırılmalıdır. Güneş ışığı aldığı takdirde gelişimini daha hızlı sürdürecektir. Bulunduğu ortam geniş ve havadar olmalıdır. Fakat, aşırı sıcak/soğuk cereyanlardan etkilenebilir. O yüzden rüzgar almayacak bir alana yerleştirmek, gelişimi açısından olumlu sonuç verecektir. 

2. Sulama: Ithal Sansevieria (Paşa Kılıcı), önceden de belirttiğimiz gibi sulama konusunda rahattır. Uzun süre susuz kalabilir. Fakat, aşırı sulama yaparsanız, Ithal Sansevieria (Paşa Kılıcı) kökten çürüme yapacak ve yapraklarını yitirecektir. Yaşadığınız şehre göre sulama sıklığı değişebilir, elinizle toprağın nemini kontrol ederek emin olabilirsiniz. Kışın on günde 1, yazın ise en az haftada 2 sulama öneriyoruz. Yazın sulama yaparken dikkat edilecek husus, yapraklarına su püskürtürseniz, damlacık yapıda olan su taneciklerini temizlemeniz gerekecektir. Çünkü yaprak üstünde duran su damlacığı, mercek görevi görecek ve güneş ışığından aldığı ısıyla yaprağı yakacaktır. Göz önünde bulunduralım!

3. Toprak ve Saksı Seçimi: Ithal Sansevieria (Paşa Kılıcı), toprak konusunda fazla seçiçi değildir. Bitki-Yapı marketlerinden aldığınız kaliteli torf-toprak karışımı yeterli gelecektir ya da bahçe toprağı biraz da gübre karışımı ideal olacaktır. Ithal Sansevieria (Paşa Kılıcı), otsu bir bitki olduğu için iyi baktığınız takdirde köklenecektir. Bu yüzden, geniş saksılara ekilmesini öneriyoruz. Kök salacak alanın yeterli olmasına özen gösterin. Altı delik, tahliye kanalları olan saksıları seçmeniz, fazla suyu dışarıya atmanıza yardımcı olacak. Aksi takdirde sulamada aşırıya kaçtığınızda, kökler çürüyebilir. Aman dikkat!

4. Çoğaltma: Ithal Sansevieria (Paşa Kılıcı),  iyi bakıldığı takdirde çok fazla kök veren bitkilerden birtanesidir. Gelişim gösterdikçe, kökler fazlalaşır ve bir yerden sonra saksının yüzeyi tamamen dolar. Fazla kökleri dikkatli bir şekilde kökten ayırıp, üstündeki toprağı temizleyip, biraz ılık suda beklettikten sonra direkt saksıya ekebilirsiniz.

Şimdilik bu kadar, umuyoruz yazımız hoşunuza gitmiş ve size bir şeyler katmışızdır. Lütfen bitkilerimizi ihmal etmeyelim, onlarında birer canlı olduklarını unutmayalım! :)

Ayrıca Ithal Sansevieria (Paşa Kılıcı) bitkisine sahip olmak için BURAYA tıklayabilirsiniz.

Okuduğunuz için teşekkür ederiz. Diğer süs bitkileri hakkındaki blog yazılarımıza BURADAN ulaşabilirsiniz.