Kalanşo (Kalanchoe) Çiçeği Bakımı

Kalanşo (Kalanchoe) Çiçeği Bakımı

10.12.2020

Merhaba Bitki Severler, bugün ''Kalanşo (Kalanchoe) Çiçeği'' detaylı bakımı nasıl olmalıdır sorusuna birlikte cevap vereceğiz.


                                                                                    Görsel: Pexels

Kalanşo (Kalanchoe) Çiçeği Nedir?

Kalanşo (Kalanchoe) Çiçeği, küçük yaprakları olan minimal bir çiçek türüdür. Bakımı ve yetiştiriliciği çok kolaydır. Sukulent familyasından bir türdür ve yaklaşık 120 çeşidinin olduğu bilinir. Anavatanı Afrika'dır. Çiçeğinin dışında yaprakları etli bir yapıya sahiptir. Çiçekleri narindir. Genelde besinlerini koyu ve etli yapraklarında ve gövdesinde depolar. Kalanşo (Kalanchoe) Çiçeği'nin renk çeşitliliği genellikle kırmızı, pembe, turuncu, sarı ve beyazdır. Sonbaharda çiçek açar ve yıl sonuna kadar çiçeklenmesi devam eder. Sukulent familyasının üyesi olduğu için, çoğaltması kolaydır. Yarı aydınlık yerlerden hoşlanır ve aşırı soğuk/sıcak havalardan hoşlanmaz. Minik olmasıyla birlikte çok yer kaplamaz, renkli bir hediye için idealdir. 

Peki, Kalanşo (Kalanchoe) Çiçeği Hangi Mevsimlerde Çiçeklenir?

Kalanşo (Kalanchoe) Çiçeği, iyi bakılırsa (aşırı soğuk/sıcak havalara maruz kalmadığında ve aşırı sulanmadığı durumlar) sonbahardan yaza kadar çiçekli bir şekilde bulunduğu ortama renk katmaya devam eder. Sonbahar sonu ve ilkbahar başı Kalanşo (Kalanchoe) Çiçeği hızlı bir büyüme gösterirken, yaz sonlarına doğru bu gelişimi yavaşlar. Bunun en büyük nedenlerinden birtanesi ise sıcakların yoğunlaşmasıdır. Sonbahara doğru tekrar kendini toparlar ve gelişimini sürdürmeye devam eder.


                                                                                  Görsel: Pexels

İyi Hoş ama Kalanşo (Kalanchoe) Çiçeği'nin Bakımı Nasıl Olacak?

Hiç telaşlanmayın, Kalanşo (Kalanchoe) Çiçeği'nin bakımı zahmetsizdir ve yetiştirilmesi çok kolaydır. Sizin için gerekli bilgileri maddeler haline getirdik.

Bulunması gereken ortam: Kalanşo (Kalanchoe) Çiçeği, doğrudan güneş ışığı almayacak, yarı aydınlık yerlerde bulunması gerekmektedir. Aşırı soğuk/sıcak hava akımlarına maruz kalmamalıdır. Yoksa kök ve yaprakları zarar görebilir. Oda sıcaklığında muhafaza edilmesi ve 10-15 derecenin altına düşmeyeceği yerlerde konumlandırılması çok önemlidir.

Sulama: Kalanşo (Kalanchoe) Çiçeği, sıcak yaz aylarında haftada 2 kere sulanması önerilir, tabii elinizle toprağı kontrol ederek kontrollü sulama yapmalısınız. Kışın havalar soğuyacağı için bu sıklık haftada 1'e düşürülmelidir. Yüzeysel ve toprağın her yerine ulaşacak şekilde yapılmalıdır.

Toprak Seçimi: Kalanşo (Kalanchoe) Çiçeği, kaliteli topraklardan hoşlanır. Dinlendirilmiş kumlu ya da kızıl toprak, torf ve gübre karışımlı topraklar, çiçeğimizin gelişiminde ve uzun ömürlü olmasında büyük önem taşımaktadır.


                                                                                       Görsel: Pixabay

Budama: Kalanşo (Kalanchoe) Çiçeği, ilkhabar sonlarına doğru dinlenme geçer. Dinlenme sürecinde, budanmak isteyen yaprakları kesmek suretiyle budayabilirsiniz. Ayrıca budadığınız yaprakları farklı bir saksıya ekerek köklenmesini sağlayabilirsiniz. Unutmayın sukulent familyasının en önemli özelliklerinden biri, kolaylıkla çoğaltılabilmeleridir.

ÇoğaltmaKalanşo (Kalanchoe) Çiçeği'ni çoğaltmak isterseniz, budama zamanında yapraklarını ayrı bir saksıya ekebileceğinizden bahsetmiştik. Buna ilaveten, her yıl saksı değişimlerinde, çelikleme yoluyla kesilen kök ve dalları birkaç gün bekletip, başka bir saksıya ekilebilir. Ekilmeden önce ''can suyu'' adı verilen sulama işlemi yapılmalıdır.

İşte bu kadar! Umuyoruz bu detaylı bakım yazımız hoşunuza gitmiş ve size bir şeyler katmışızdır. 

Okuduğunuz için teşekkür ederiz, bizi instagram ve facebook üzerinden takip etmek isterseniz lütfen BURAYA tıklayın.

Eğer sizde Kalanşo (Kalanchoe) Çiçeği'ne sahip olmak isterseniz BURAYA'dan sipariş verebilir, FideButik'in ayrıcalıklı dünyasına sizde katılabilirsiniz. Ayrıca siz bitki severler için 7/24 satış sonrası desteğimiz ile sorun ve görüşlerinizi bize bildirebilirsiniz..