Kış Mevsimi Çiçekleri! (Bölüm 1)

Kış Mevsimi Çiçekleri! (Bölüm 1)

3.09.2021

Merhaba Bitki Severler, bu blog yazımızda kış mevsimi çiçeklerinden bahsedeceğiz.

Musmutlu günler. Bildiğiniz gibi önümüz kış ve kış mevsimine giriş yapmadan sizlere “Kış Mevsimi Çiçeklerinden” bahsetmek istiyoruz. Böylelikle hoşunuza gidebilecek çiçeklerin listesini oluşturup önceden hazırlık yapmanız mümkün olacaktır. Şimdiden iyi vakit geçirmeniz dileğiyle.

1. Kasımpatı


                                                                                      Görsel: Pexels

Diğer adı ''Krizantem'' olan, Sonbahar aylarında açan rengarenk çiçek yapısıyla sonbaharın kasvetini alan, yaklaşık 30 türü bulunan ve Asya, Avrupa kıtalarına öz bir çiçek çeşididir. Papatyagillerdendir. Büyük başlı bir çiçek yapısı vardır ve sarı,turuncu, beyaz ve pembe gibi renkleriyle çevremizde sıklıkla görmek mümkündür.

Birçok anlama gelen Kasımpatı Çiçeği, kimi zaman ölümleri, kimi zaman sonsuz aşkları, kimi zaman umudun simgesi olmuştur. 

Bakım yazısı için BURAYA tıklayabilirsiniz.

2. Nergis


                                                                                    Görsel: Pexels

Nergisgiller familyasına ait, kokusuna hayran kaldığımız, 15-20 türü olduğu bilinen, Anavatanı Türkiye olan, zehirli ve kendine has bir çiçek türüdür. Şemsiyeye benzeyen yaprakları, gövde kısmına doğru eğimlidir. Otsu ve sık bir bitki türüdür. Fulya Çiçeği adıyla da bilinir. Kendine has renkleriyle çok özel bir çiçek olduğunu belli eder. Nergis'in anlamı güzelliktir. En güzel ve en alımlı anlamlarını da taşır.

Bakım yazısı için BURAYA tıklayabilirsiniz.

3. Şebboy

Turpgiller ailesinden, rengarenk ve müthiş kokulu bir çiçek türüdür Şebboy Çiçeği. Dilimize, Farsçadan ''Şebbuy'' kelimesinin evrilmesiyle girmiştir. Anlamı ise, kendi özelliğini ifade eden ''Gece Kokusu'' olmasıdır. İç ve dış mekanlarda kolayca yetiştirebileceğiniz (ister saksıda, ister bahçede) yıllık otsu gövdeye sahip olan Şebboy Çiçeği'nin Anavatanıysa Akdeniz ve çevresidir. İyi bakıldığı takdirde tüm yıl boyunca çiçek verir. Çiçekleri gövdesinin çoğunu kapsar. Baş kısmından gövde altına kadar uzanan bukleler şeklinde çiçek yapısı vardır. Çiçek kokuları deminde bahsettiğimiz gibi o kadar güzeldir ki, parfüm ve kozmetik sektöründe çokça kullanılır.

Bakım Yazısı için BURAYA tıklayabilirsiniz.

4. Sıklamen Çiçeği

Tavşan Kulağı (Siklamen) Çiçeği ülkemizde 6'sı nadir tür, 4'ü herkes tarafından bilinen çeşitleriyle bulunuyor. Peki bakımı hakkında ne kadar çok bilgiye sahibiz?

Siklamen Çiçeği, diğer bir deyişle Tavşan Kulağı Çiçeği ismini çiçeğinden ve yaprak yapısından almaktadır. Bu güzel çiçek, normal şartlarda dağlık ve ormanlık alanlarda yetişmektedir. Renk çeşitliliği genelde pembe,kırmızı ve pembe beyaz şeklindedir. Siklamen Çiçeği, soğuk havaları sever, kış mevsiminde çiçek açar. İlkbahar ve yaz aylarında yapraklarını döker ve uykuya geçer. Başka bir deyişle bu mevsimlerde Siklamen Çiçeği dinlenme dönemine girer. Tekrar çiçek açacağı zaman sonbahar ve kış aylarına denk gelir ve Tavşan Kulağı Çiçeği'nin yaşamı bu sirkülasyonda devam eder. Siklamen (Tavşan Kulağı) Çiçeği'nin bir diğer özelliği ise ''Aşk'ı'' sembolize etmesidir. Ülkemizde oldukça yaygın olan Siklamen Çiçeği'nin bilinen 10 türü ise ülkemizde bulunuyor ve bunların 6'sı nadir çeşit oldukları biliniyor.

Bakım yazısı için BURAYA tıklayabilirsiniz.

Şimdilik bu kadar, umuyoruz yazımız hoşunuza gitmiş ve size bir şeyler katmışızdır. Lütfen bitkilerimizi ihmal etmeyelim, onlarında birer canlı olduklarını unutmayalım! :)

Okuduğunuz için teşekkür ederiz. Diğer süs bitkileri hakkındaki blog yazılarımıza BURADAN ulaşabilirsiniz.

Bizi instagram ve facebook üzerinden takip etmek isterseniz lütfen BURAYA tıklayın.