Kış Mevsimi Çiçekleri! (Bölüm 2)

Kış Mevsimi Çiçekleri! (Bölüm 2)

9.09.2021

Merhaba Bitki Severler, bu blog yazımızda kış mevsimi çiçekleri serisinden devam ediyoruz.

Mutlu günler. Bildiğiniz gibi önümüz kış ve kış mevsimine giriş yapmadan sizlere “Kış Mevsimi Çiçeklerinden” bahsetmek istemiştik. Serinin devamı olan 2. bölümden devam ediyoruz, umuyoruz hoşunuza gider.

1. Çuha Çiçeği

Çuha Çiçeği, beyaz, sarı, pembe ve mor renklerinden oluşan yuvarlak çiçek yapısına sahip çuhagiller ailesine ait türlerden birtanesidir. Kumaşa benzeyen, sert dokulu yaprak yapısı vardır. Sonbahar, kış yetiştiriliciği için en uygun çiçeklerdendir. Çoğunlukla sonbahar, kış mevsimlerinde bahçe peyzajlarında süs bitkisi olarak kullanılır. Anavatanı Çin olduğu bilinmektedir. Yabani bir bitkidir, doğada ormanlarda, dağ yamaçlarında güneş gören yerlerde yetişir Çuha Çiçeği. Uzun ömürlü, otsu bir bitkidir. Çiçeklerini dökse bile, diğer döneme kadar bitki kendini toplayıp tekrar çiçek verecektir. Türkiye'de Felçotu, Ayı Kulağı olarak da bilinir. Yapraklarından tohumlarına kadar hammadde olarak kullanılır. Çuha Çiçeği reçeli, Çuha Çiçeği Yağı en bilinenleri arasındadır.


                                                                               Görsel: Tr.wikipedia

2. Sardunya Çiçeği

Anavatanı Afrika olan Sardunya Çiçeği, Akdeniz bölgesine özdeşmiş bir çiçek türüdür. Akdeniz bölgesine özdeştirilmesinin sebebi, yetiştirilme koşullarına en uygun bu bölgenin olmasıdır ve en çok üretiminin burda gerçekleşmesinden dolayıdır. Kendilerine has kokuları vardır Sardunya Çiçeklerinin. En çok görülen renk çeşitleri; beyaz, kırmızı, pembedir. Bakımı zahmetsizdir ve dayanıklı bir çiçek türüdür. İri çiçek ve gövde yapısıyla kış şartlarında bile görüntüsünü bozmaz. Yaz sıcaklarında (abartılmadığı sürece) susuzluğa karşı dayanabilir. Uzun ömürlü ve yıllık otsu bir yapısı vardır. Kolay bir şekilde çoğaltılabilir.


                                                                                       Görsel: Pixabay

3. Çiğdem Çiçeği

Süsemgiller ailesine ait 5-6 yapraklı, çok renkli, Alpler'e ve Akdeniz'e has bir çiçek türüdür. Uzun ömürlü, otsu, sık ve gür bir bitkidir. Gövdesi yeşil, baş tarafı kase biçimindedir. İlkbaharda çiçeklenir. Kendine has renkleriyle çok özel bir çiçek olduğunu belli eder. En önemli özelliklerinden birtanesi, geceleri ve kötü havalarda çiçekleri kapanır. Güzelliğinden dolayı peyzaj uygulamalarında sıkça kullanılır. 


                                                                                      Görsel: Pixabay

4. Ters Lale

Zambakgiller familyasına ait, yüksek rakımlı yerlerde (genelde dağ ve bayırlarda) yetişir. Anadolu'ya has bir çiçek türüdür. 4-5 yapraklı ve boynu eğik çiçek yapısı vardır. Kendine has renkleriyle çok özel bir çiçek olduğunu belli eder. Halk içinde ''Ağlayan Gelin, Ağlayan Lale'' olarak da bilinir. Genel olarak hüznü simgelediği söylense de, ilkbahar mevsiminin geldiğinin habercisidir Ters Lale. Soğuklar biter bitmez, ilkbahar mevsiminde o güzelim, gösterişli boynu bükük çiçeklerini açmaya başlar.


                                                                                       Görsel: Pixabay

Şimdilik bu kadar, umuyoruz yazımız hoşunuza gitmiş ve size bir şeyler katmışızdır. Lütfen bitkilerimizi ihmal etmeyelim, onlarında birer canlı olduklarını unutmayalım! :)

Okuduğunuz için teşekkür ederiz. Diğer süs bitkileri hakkındaki blog yazılarımıza BURADAN ulaşabilirsiniz.

Bizi instagram ve facebook üzerinden takip etmek isterseniz lütfen BURAYA tıklayın.