Küpe Çiçeği Bakımı

Küpe Çiçeği Bakımı

18.04.2021

Merhaba Çiçek Severler, bugün sizlerle birlikte halk arasında ''Küpeli Çiçeği'' olarak anılan, Fuchsia çiçeğinden bahsedeceğiz.


                                                                                  Görsel: Pixabay

Küpeli Çiçeği (Fuchsia) Nedir?

Küpeli Çiçeği, küpe çiçeğigiller ailesi olarak adlandırılan Fuchsia cinsini oluşturan bir çeşittir. Anavatanı Amerika'nın tropikal bölgeleridir. Genellikle mor, beyaz, pembe gibi renk çeşitleri bulunmaktadır. İsmini küpeye benzediği için almıştır ve çiçek yapısı gelişimini bitirdikten sonra aşağı doğru, eğik bir şekilde açar. Genellikle saksıda yetiştiriciliği yapılır ve saksıda konumlandırılır. Baharın en güzel habercilerinden birtanesidir. Çok nazlıdır ve çok ilgi ister.

Küpeli Çiçeği (Fuchsia) Bakımı

Küpeli Çiçeği'nin bakımı zahmetsizdir. Yarı aydınlık-gölge yerlerde rahatlıkla gelişimini sürdürebilir. Saksı yetiştiriciliğine en uygun çiçek türlerinden birtanesidir. Bakımı doğru yapıldığı takdirde, her dalında birden fazla tomurcuk verir ve gür yapraklar açar. Çok yıllık bir bitki olup en fazla -10 derecelere kadar dayanıklılık gösterir. İsterseniz gelin bakımına bir göz atalım.


                                                                                    Görsel: Pixabay

Sulama: Küpeli Çiçeği, suyu çok sever. Toprağını asla susuz ve kuru bırakmamanız gerekiyor. Toprağı kuruduğunda hemen çiçeklerini döker ve solmaya doğru hızlıca yön çevirir. Bunun olmaması için kararında olacak şekilde, toprak kurumadan önce sulama yapılmalıdır. Ayrıca, düzenli olarak tomurcuklarına su püskürtmeniz, Küpeli Çiçeği gelişimi açısından olumlu yönde olacaktır.

Konum: Küpeli Çiçeği, yarı gölge- yarı aydınlık yerlerde gelişimini gösterir. Duvar kenarlarında güneşi bir kaç saat alacak şekilde konumlandırmanız, Küpeli Çiçeği için en uygun koşul olacaktır. Birkaç saatten fazla güneş görürse, yaprakları yanacak ve çiçekleri solmaya başlayacaktır. Bizden söylemesi!

Toprak Seçimi: Küpeli Çiçeği, su geçirgenliği bol toprakları sever. Gevşek topraklar gelişimi açısından olumlu yönde olacaktır. Torflu, humuslu ve iyi drenajlı toprakları öneriyoruz.


                                                                                  Görsel: Pixabay

Saksı Seçimi: Bildiğiniz gibi fazla sulamayı önlemek amacıyla, altta su tahliye kanalları olan, delikli saksılar öneriyoruz. Bunun nedenine tekrar değinecek olursak, fazla su verdiğinizde bitkinin kökü çürüyebilir. Bunu engellemek amacıyla delikli saksıya çiçeğinizi konumlandırırsanız, fazla suyu dışarıya atacak ve bitkinizi korumuş olacaksınız.

Çoğaltma: ​​​​​​​Küpeli Çiçeğitohumdan ve çelikleme ile çoğaltılabilir. Tohumdan çoğaltmak isterseniz, ortalama filizlenme aralığı 8-10 hafta olacaktır. Diğer bir yöntem ise, gövdeye yakın dallardan bir tanesini dikkatlice keserek 3 hafta boyunca suda bekletip köklenmesini sağlayabilirsiniz. Köklendikten sonra toprağa ekebilir ve rutin bakımınıza devam edebilirsiniz. Bu sürede beklemek istemezseniz, direkt olarak çiçek halini tedarik edebilirsiniz. Buna ek olarak, yeni çıkan filizleri ayrı bir saksıya ekebilir ve yukardaki işlemleri uygulayarak yeni Küpeli Çiçeği'nize merhaba diyebilirsiniz.

İşte bu kadar! Umuyoruz bu ufak bilgilerle dolu yazımız hoşunuza gitmiş ve size bir şeyler katmışızdır. Diğer süs bitkileri hakkındaki blog yazılarımıza BURADAN ulaşabilirsiniz.

Okuduğunuz için teşekkür ederiz, bizi instagram ve facebook üzerinden takip etmek isterseniz lütfen BURAYA tıklayın.

Eğer sizde bu güzel Küpeli Çiçeği'ne sahip olmak isterseniz BURAYA tıklayarak  EN UYGUN FİYATLA siparişi verebilir, FideButik'in ayrıcalıklı dünyasına sizde katılabilirsiniz. Ayrıca siz bitki severler için 7/24 satış sonrası desteğimiz ile sorun ve görüşlerinizi bize bildirebilirsiniz...