Portakal Çiçeği Festivali!

Portakal Çiçeği Festivali!

23.02.2022

Merhabalar, bugün sizlerle birlikte her yıl Adana'da Nisan ayında gerçekleşen "Portakal Çiçeği Festivali"nden söz edeceğiz. İyi vakit geçirmeniz dileğiyle.

Portakal Çiçeği Festivali Nedir?

Her sene Adana'da Nisan ayının ilk 2 haftası içerisinde düzenlenen Portakal Çiçeği Festivali, 2013 yılında halkın insiyatifiyle başlatıldı. Portakal Çiçeği Festivali, Türkiye'nin İLK festivali olarak kayıtlarda yer almaktadır. 2013'ten bu yana devam eden festivalin sloganı "Nisan'da Adana" olarak belirlenmiştir. 2013 yılında, 15 bin kişiyle kutlanılan bu festival, 2019 yılına kadar 100 bini Adana içi olmak üzere, 1.5 milyon misafir (şehir ve ülke dışı) ağırlamıştır. Maalesef 2020 ile birlikte hayatımıza giren covid yüzünden o yıl festival yapılamamış, 2021 yılında ise online ortamdan kutlanmıştır. Fakat 2022 için geri sayım başladı. Bu sene yüz yüze kutlanılması bekleniyor. 

Nisan'da Adana Sloganı Peki Bize Ne Çağrıştırıyor?

Bildiğiniz gibi Adana, tarımın kalbidir. Ağırlıklı olarak narenciye bahçeleri ile meşhurdur. Nisan ayında, portakal çiçeklerinin açmasıyla oluşan sinerji ve kokunun herkesi heycanlandırdığı bu dönemde festival kutlanmaktadır. Festival, hiçbir ticari amaç gütmeden, herkese açıktır. Bu festivali önemli kılan değerlerden birisi ise herkesi bir araya getirmesidir. Sokaklar hep canlıdır. Konserler, etkinlikler durmak bilmeksizin festival sonuna kadar devam eder. Adana'nın birbirinden farklı lezzetli yemeklerini söylemiyoruz bile... Her yer çeşit çeşit yemek ve tatlılarla dolu oluyor. Eğer yemek yemek olmazsa olmazınızsa, bu festival sizi her şekilde tatmin edecek.

Ayrıca bu festival, Türkiye'ye baharın gelişini karşılamak için sembolik bir değer taşıyor. Festivalde;

-Sokak gösterileri,

-Dans gösterileri,

-Üniversite müzik gruplarının konserleri,

-Halk oyunları gösterileri,

-Bando gösterileri spor müsabakaları ile bireysel sokak gösterileri yerinde izlenebiliyor. 

Portakal Çiçeği Festivali'ne Nasıl Katılabiliriz?

Eğer Adana'da yaşıyorsanız, sevdiklerinizle birlikte Portakal Çiçeği Festivali'ne hiçbir ücrete tabi olmadan katılabilirsiniz. Eğer şehir dışında ya da yurt dışındaysanız, tek yapmanız gereken, Nisan ayının ilk 2 haftasında Adana'ya uçak bileti almanız olacaktır. Festivale herhangi bir katılım ücreti yoktur. Eğer festivalde satış yapmak isterseniz, festival komitesinin web sitesini takip etmenizi öneriyoruz. 

Konaklama

Eğer ilk kez gelecekseniz, farklı bir durumla karşılaşmamak adına, gelmeden Adana merkez otellerinden fiyat araştırması yapıp, rezervasyon yaptırmanız gerekiyor. Unutmayın, yurt dışından ve şehir dışından Festival için 1.5 milyon kişiden fazla ağırladıkları misafirleri var. Eğer geç kalırsanız merkezdeki oteller kısa bir süre içerisinde dolacaktır. Genel olarak Ziyapaşa, Gazipaşa, Reşatbey gibi yerlerdeki oteller festival alanına yakın olduğu için rağbet görecektir. Sizde bu yerlere bakarak otel seçimi yapabilirsiniz.

Şimdilik bu kadar, umuyoruz yazımız hoşunuza gitmiş ve size bir şeyler katmışızdır. 2022'de gerçekleşecek Portakal Çiçeği Festivali'ne HERKESİ BEKLİYORUZ ve NISAN'DA ADANA'DA DIYORUZ!

Okuduğunuz için teşekkür ederiz. Diğer süs bitkileri hakkındaki blog yazılarımıza BURADAN ulaşabilirsiniz.

Bizi instagram ve facebook üzerinden takip etmek isterseniz lütfen BURAYA tıklayın.