Salon Çamı Bakımı Nasıl Olmalıdır?

Salon Çamı Bakımı Nasıl Olmalıdır?

30.09.2021

Merhaba bitki severler, bugün sizlere Araucaria (Salon Çamı) tanıtıp, bakımından bahsedeceğiz. İyi vakit geçirmeniz dileğiyle.

Araucaria (Salon Çamı) Nedir?

Araucaria (Salon Çamı), çamgiller familyasına ait, iğne yapraklı bir türdür. Asıl adı Araucaria Heterophylla'dır. Diğer çam türleriyle alakası yoktur. Anavatanı Avustralya'dır. Doğada Araucaria, 40-50 metrelere kadar uzayabildiği gözlemlenmiştir. Anavatanı dışında, süs bitkisi olarak kullanılmaktadır ve genelde salon ve bahçelerde yetiştirilir. İnce uzun ve her yöne bakan dalları ve iğne yaprakları sayesinde bulunduğu ortama farklı bir hava katmaktadır. Genellikle yaprakları açık tonlarda yeşildir. 

Araucaria (Salon Çamı) Bakımı

Araucaria (Salon Çamı) çok narin bir türdür. Bakımı biraz uğraştırabilir fakat uygun koşullar sağlandığında sizi yormayacaktır. Nemli ortamları çok sever ve direkt güneş ışığından hoşlanmaz.

Sulama: Araucaria (Salon Çamı), suyu seven bir bitkidir. Yaz aylarında (bulunduğunuz bölgeye bağlı olarak) sıklıkla sulanması önerilir. Bu oran kış aylarında farklılık gösterecektir. Toprak kurudukça fazla bekletmeden sulamasını yaptığınızdan emin olmalısınız. Akşam saatlerinde (güneş yokken) yapılan sulama, en verimli sulamadır.

Konum: Araucaria (Salon Çamı), bulunduğu ortama göre büyüme gösterir. İç mekanlarda, ışık alan herhangi bir yere konumlandırabilirsiniz. Işığı düzenli bir şekilde aldığı takdirde boylanmasının daha hızlı olduğunu göreceksiniz. Gölge ve düzensiz ışık alan yerlerde Araucaria (Salon Çamı), büyümeyi kesecektir. Dış mekanlarda ise, yine aynı şekilde güneş ışığı alan ya da yarı gölge her yere konumlandırılabilir. 15 Derece ve üstü yerlerde gelişimini hızla sürdürmeye devam eder. Soğuğa karşı dayanıklı bir bitki değildir ve direkt güneş ışığından hiç hoşlanmaz.


                                                                                       Görsel: Pexels

Toprak: Araucaria (Salon Çamı), toprak ayırt etmeden her toprak çeşidinde yetişebilir. Fakat kızıl toprak-gübre-torf gibi karışımlarda, daha verimli bir gelişme süreci geçirecektir. Ayrıca şunu da ekleyelim; toprağın sürekli nemli kalması, bitkimiz açısından en iyi gelişimi sağlayacaktır.

Budama: Araucaria (Salon Çamı) budaması, kuruyan yaprakları gövdeye yakın yerden kesilerek yapılabilir.

Yaşam Alanlarınızı Araucaria (Salon Çamı) ile Güzelleştirin

Sizde bu güzel Araucaria (Salon Çamı) sahip olup, yaşam alanlarınızı güzelleştirmek istemez misiniz? O halde FideButik'in siz bitki severlere sağladığı ayrıcalıklardan hemen faydalanın. Tüm kredi kartlarına VADE FARKSIZ 3 AY TAKSIT imkanı sizleri bekliyor. Siz isteyin, biz yaşam alanlarınızı güzelleştirelim.

Ayrıca Araucaria (Salon Çamı) bitkisine sahip olmak için BURAYA tıklayabilirsiniz.

Şimdilik bu kadar, umuyoruz yazımız hoşunuza gitmiş ve size bir şeyler katmışızdır. Lütfen bitkilerimizi ihmal etmeyelim, onlarında birer canlı olduklarını unutmayalım! :)

Okuduğunuz için teşekkür ederiz. Diğer süs bitkileri hakkındaki blog yazılarımıza BURADAN ulaşabilirsiniz.

Bizi instagram ve facebook üzerinden takip etmek isterseniz lütfen BURAYA tıklayın.