Sivrisinekleri Uzak Tutan 5 Bitki!

Sivrisinekleri Uzak Tutan 5 Bitki!

27.12.2021

Merhaba bitki severler. Bazı bitkiler, kokusu ve yapısı nedeniyle birçok böcek ve sinek türlerini kendine çekebiliyor ve bu nedenle sivrisinek-böcek ısırılmalarına karşı savunmasız kalabiliyoruz. Tabii her bitki türü böyle değil. Sivrisinek ve türleriyle başınız beladaysa bu yazı tam sizin için. İyi vakit geçirmeniz dileğiyle.

                                                                                   Görsel: Pixabay

Petunya Çiçeği Nedir?

Oldukça popüler olan Petunya Çiçeği, sinek kovucu türler arasındadır. İsmini Fransızca'dan almış olup, tütün anlamına gelmektedir. Patlıcangiller ailesine mensup, bir sürü çeşidi bulunmaktadır ve çevremizde gördüğümüz hemen hemen çoğu Petunya Çiçeği, melezdir. Çiçek açmak ve gelişimlerini sürdürebilmek için güneş ışığına ihtiyaç duyarlar. İç mekanlarda ise yarı aydınlık yerlerde yetiştirilebilir. Genellikle renk çeşitliliği pembe-mor-beyaz-sarı yönündedir.

                                                                                   Görsel: Pixabay

Lavanta Nedir?

Diğer bitkimiz, Lavanta. Bildiğiniz gibi lavanta çeşitlerinden birçok tıbbi ilaç üretiliyor ve genelde ağrı kesici olarak kullanılıyor çiçek özleri. Bunun yanı sıra sinek ve böcek kovucu özelliğine sahip olan lavanta, Akdeniz ve çevresinde oldukça sık rastlanan ve üretilen bir bitki çeşididir. Yazlık-kışlık olarak ayırdığınız giysi dolaplarınıza, gündelik giysilerinizin dolaplarına birkaç adet lavanta koymanız, giysilerinizi böceklerden koruyacaktır. Ekstra bilgi olsun :).

                                                                                   Görsel: Pixabay

Kadife Çiçeği

Genelde turuncu,kırmızı ve kahverengi tonlarında katmerli bir yapısı olan bir çiçektir. Yoğun aromatik kokusuyla sivrisinek ve türlerini uzak tuttuğu bilinir. Ayrıca kadife çiçeği yağını çıkartıp sivrisinekleri istemediğiniz yerlere sürebilir, sivilce problemi, egzama gibi sorunlarınız varsa sorun olan bölgeye uyguladığınız takdirde sorunu çözmeye yardımcı olabilir.

                                                                                  Görsel: Pixabay

Kedi Otu

Çok yıllık çiçekli bir bitki olan Kedi Otu, sivrisinekleri uzak tutan bitkiler arasındadır. Kokusu her ne kadar sivrisinekleri itsede, çok güzeldir. Öyle ki 16.yüzyılda parfum olarak kullanılmıştır.

                                                                                  Görsel: Pixabay

Limon Otu

Limon otu veya başka bir deyişle melisa otu, sinekleri kovan bitki türleri arasındadır. Avrupa ve Akdeniz bölgelerinde sıkça görülür. Çiçek açar ve yıllık otsu bir bitkidir. Yapraklarının aroması limonumsudur. Gerekli koşullar sağlandığında 80-150 cm'lere kadar uzayabilmektedir.

Şimdilik bu kadar, umuyoruz yazımız hoşunuza gitmiş ve size bir şeyler katmışızdır. Lütfen bitkilerimizi ihmal etmeyelim, onlarında birer canlı olduklarını unutmayalım! :)

Okuduğunuz için teşekkür ederiz. Diğer süs bitkileri hakkındaki blog yazılarımıza BURADAN ulaşabilirsiniz.

Bizi instagram ve facebook üzerinden takip etmek isterseniz lütfen BURAYA tıklayın.