Yerli ve Organik Tohumlar

Yerli ve Organik Tohumlar

30.11.2020

Merhaba bitki severler, bugün ''Yerli ve Organik Tohum nedir?'' konusunu ele alacağız ve birkaç bilgilendirme yapacağız. İyi okumalar.


                                                                                 Görsel: Pexels

Organik ve Yerli Tohum Nedir? Açıklayalım...

Öncelikle ''yerli'' kavramını ele alalım. Yerli; ülkemizde işlenilen, üretilen ve ülkemize has özellikler taşıyan ürünlere demekteyiz. Organikse; hiçbir kimsayal, hormon vb. kullanılmadan doğal yolla üretilen ürünlere demekteyiz.

Günümüzde birçok bitki sever, bitkilerde ve ürünlerde kullanılan kimyasal, hormon vb. durumlardan şikayetçiler. Supermarketlerde, pazarlarda alınan taze sebzeler ve meyvelerde ne kadar temizlenildiği iddia edilsede, kimyasal tortular ürünün dokusunda veyahutta dış kabuğunda kalmaktadır.

Bunun üzerine, bu konudan şikayetçi olan bitki severler doğal yöntemleri tercih ediyor. İmkanı olanlar bahçesinde organik ve yerli tohumlarla kendi sebze ve meyvelerini üretiyor, gönül rahatlığıyla tüketiyorlar. 


                                                                              Görsel: Pexels

**Bu blog yazımız aynı zamanda farkındalık oluşturmak ve üretime teşvik etmek amacıyla  FideButik ve South Fidagro ailesi tarafından siz bitki severler için yazılmıştır.

 Organik ve Yerli tohum; Genetik yapısı değişmemiş, çekirdekteki hücre yapısına dışardan müdahale olmaksızın, ülkemizde meyve ve sebzelerden doğal yollarla elde edilen ürünlerdir. Doğal tohumlardır. Sonuç olarak bu tohumlardan alınan ürünler, GDO'suz doğal mahsüllerdir. Sağlığımız için risk taşımayan, gönül rahatlığıyla aileniz ile birlikte tüketebileceğiniz ürünlerdir.

Peki, Organik ve Yerli Tohumları Nasıl Temin Edebiliriz?

Cevabı çok basit, tükettiğimiz birçok sebze ve meyvenin çekirdekli yapıları bulunmakta. Eğer bunu hobi şeklinde yapan bir bitki severseniz, tükettiğiniz meyvelerin ve sebzelerin tohumlarını saklayıp, doğal yollarla ekmeye hazır hale getirip, çimlendirebilirsiniz.

Tohum ekerken dikkat edilmesi gereken hususlar ve ufak tüyoları BURADAKI yazımızdan okuyabilirsiniz.

Ya da yoğun bir temponuz var, bu yöntemlerle uğraşacak zamanınız yoksa tabii ki hazır bir şekilde alabilirsiniz. Bazı Organik ve Yerli tohum çeşitlerimize BURAYA tıklayarak ulaşabilirsiniz. Organik tohumlarımız zaman içerisinde dönemsel olarak çeşitlik gösterebiliyor, mevsiminde ne çeşit sebze ve meyvelerimiz varsa onları koymaya özen gösteriyoruz.

Geleneksel tohum çıkarma, doğal tohum elde etme konularını detaylı bir şekilde diğer blog yazımızda ele alıp, sizlere bu konu hakkında ufak tüyolar vermek istiyoruz.

Umuyoruz, bu yazımız siz bitki severler için yararlı olmuştur. Okuduğunuz için teşekkür ederiz, bizi instagram ve facebook üzerinden takip etmek isterseniz lütfen BURAYA tıklayın.

Eğer sizde bizim gibi düşünüyor ve bir yerden üretime başlamak istiyorsanız,  BURAYA' dan sipariş verebilir, FideButik'in ayrıcalıklı dünyasına sizde katılabilirsiniz. Ayrıca siz bitki severler için 7/24 satış sonrası desteğimiz ile sorun ve görüşlerinizi bize bildirebilirsiniz..