Gerbera Çiçeği Bakımı Nasıl Olmalıdır?

Gerbera Çiçeği Bakımı Nasıl Olmalıdır?

22.05.2021

Merhaba Çiçek Severler, bugün sizlerle birlikte, en göz alıcı çiçek türlerinden biri olan "Gerbera Çiçeği" bakımı hakkında ufak tüyolar vereceğiz. İyi vakitler.

fidebutik- çiçek

Gerbera Çiçeği Nedir?

Gerbera Çiçeği, papatya çiçeğine benzer yapraklara sahip olan fakat daha gür, ortası tomurcuklu bir çiçek türüdür. İyi niyet simgesi olarak anılır. Genelde kırmızı, turuncu, pembe, beyaz ve mor renkleriyle bilinir. Gerbera Çiçeği, uzun ömürlü yıllık otsu bitkidir. Anavatanı Afrika ve Asya kıtasının sıcak bölgeleridir. İyi bakıldığı takdirde, saksı hariç 35-40 cm'lere kadar uzar. Soğuğa karşı 10 derecelere kadar dayanıklılık gösterir. Gerbera Çiçeği, en iyi gelişimini oda sıcaklığında gösterir. Akdeniz, Ege iklimlerine en uygun çiçek türlerinden birtanesidir.

Gerbera Çiçeği Bakımı Nasıl Olmalıdır?

Gerbera Çiçeği, güneş aşığıdır. Güneş görmediği sürece sağlıklı olarak gelişemez. Daha önce bahsettiğimiz gibi, oda sıcaklığında en iyi gelişimini gösterir. İsterseniz gelin sizin için listelediğimiz bakım önerilerimize göz atalım.

Bulunması gereken ortam: Gerbera Çiçeği, doğrudan güneş alabilir fakat uzun süreli olmamalıdır. Sabah ve akşam güneşleri yeterli olacaktır. En güzel sonuçları iç mekanda oda sıcaklığında alabilirsiniz. Bahçenizde konumlandırmak isterseniz, gölgelik yerlere ekebilir ve sadece sabah-akşam güneşi almasını sağlayarak gelişmesine katkıda bulunabilirsiniz.

Sulama: Gerbera Çiçeğisıcak yaz aylarında haftada 2 kere sulanması önerilir, tabii elinizle toprağı kontrol ederek kontrollü sulama yapmalısınız. Kışın havalar soğuyacağı için bu sıklık haftada 1'e düşürülmelidir. Çok fazla su vermeyecek şekilde sulama yapılmalı ve toprağın her yerine ulaşacak şekilde yapılmalıdır.

gerbera - fidebutik

Toprak Seçimi: Gerbera Çiçeğikaliteli topraklardan hoşlanır. Dinlendirilmiş kumlu ya da kızıl toprak, torf ve gübre karışımlı topraklar, çiçeğimizin gelişiminde ve uzun ömürlü olmasında büyük önem taşımaktadır. Su geçirgenliğinin iyi olmasına özen gösterin.

Saksı Seçimi: Bildiğiniz gibi, fazla sulamalar yapıldığında bitkinin kökleri çürüyebilmektedir. Bunun önüne geçebilmemiz için, altta su tahliye kanalları bulunan (delikli) saksılar her zaman önem taşır. Fazla sulama yapıldığında bu tahliye kanallarından fazlalık su çıkacak ve bitkinizin en az zararı görmesini sağlayacaktır.

gerbera çiçeği - fidebutik

Budama: Gerbera Çiçeği, ilkhabar sonlarına doğru dinlenme geçer. Yazın çiçek açar ve bu döngü böyle devam eder. Dinlenme sürecinde, budanmak isteyen yaprakları kesmek suretiyle budayabilirsiniz. Uzun ömürlü bir bitki olduğundan, çiçek açmadığı dönemlerde bile otsu gövde yapısıyla tüm yıl yeşil kalabilmektedir, bunu da not olarak geçelim.

ÇoğaltmaGerbera Çiçeği'ni çoğaltmak isterseniz, budama zamanında yapraklarını ayrı bir saksıya ekebileceğinizden bahsetmiştik. Buna ilaveten, her yıl saksı değişimlerinde, çelikleme yoluyla kesilen kök ve dalları birkaç gün bekletip, başka bir saksıya ekilebilir. Ekilmeden önce ''can suyu'' adı verilen sulama işlemi yapılmalıdır.

Okuduğunuz için teşekkür ederiz. Diğer süs bitkileri hakkındaki blog yazılarımıza BURADAN ulaşabilirsiniz.

Bizi instagram ve facebook üzerinden takip etmek isterseniz lütfen BURAYA tıklayın.

Eğer sizde bu güzel Gerbera Çiçeği'ne sahip olmak isterseniz BURAYA tıklayarak  EN UYGUN FİYATLA siparişi verebilir, FideButik'in ayrıcalıklı dünyasına sizde katılabilirsiniz. Ayrıca siz bitki severler için 7/24 satış sonrası desteğimiz ile sorun ve görüşlerinizi bize bildirebilirsiniz...