Şebboy (Şebbuy) Çiçeği Bakımı Nasıl Olmalıdır?

Şebboy (Şebbuy) Çiçeği Bakımı Nasıl Olmalıdır?

27.02.2021

Merhaba Bitki Severler, bugün sizlerle birlikte ''Şebboy'' çiçeğinin detaylı bakımı hakkında konuşacağız. İyi okumalar.

Şebboy (Şebbuy) Çiçeği Nedir?

Turpgiller ailesinden, rengarenk ve müthiş kokulu bir çiçek türüdür Şebboy Çiçeği. Dilimize, Farsçadan ''Şebbuy'' kelimesinin evrilmesiyle girmiştir. Anlamı ise, kendi özelliğini ifade eden ''Gece Kokusu'' olmasıdır. İç ve dış mekanlarda kolayca yetiştirebileceğiniz (ister saksıda, ister bahçede) yıllık otsu gövdeye sahip olan Şebboy Çiçeği'nin Anavatanıysa Akdeniz ve çevresidir. İyi bakıldığı takdirde tüm yıl boyunca çiçek verir. Çiçekleri gövdesinin çoğunu kapsar. Baş kısmından gövde altına kadar uzanan bukleler şeklinde çiçek yapısı vardır. Çiçek kokuları deminde bahsettiğimiz gibi o kadar güzeldir ki, parfüm ve kozmetik sektöründe çokça kullanılır.

Şebboy (Şebbuy) Çiçeği Bakımı Nasıl Olmalıdır?

Şebboy Çiçeği'nin bakımı aslında oldukça kolaydır. İyi bakıldığı takdirde çok yıllık bir çiçektir ve ortalama 40-70 cm boylarına kadar ulaşır. İklim ayırt eder. Genellikle çok soğuk olmayan, ılıman bölgelerde yetiştirilir ve en erken çiçek veren çeşitler arasındadır Şebboy Çiçeğiİsterseniz gelin, maddeler halinde bakımından bahsedelim.

Toprak seçimi: Şebboy Çiçeğitoprak ayırt eder, kaliteli, havadar ve su tutmayan topraklarda gelişimini hızla sürdürür. Torf-gübre-kum karışımı topraklar, en uygun seçim olacaktır.

Bulunması gereken ortam: Şebboy Çiçeği, fazla nemden hoşlanmaz. Yüksek sıcaklıklarda çiçeğiniz çürüyebilir. -10 ila -15 derecelere kadar soğuğa karşı dayanıklılardır ve tüm yıl yeşil kalabilirler. Bol ışık alan ortamlarda gelişimini hızla sürdürür fakat, güneş ışığına direkt olarak maruz kalmamalıdır. Ayrıca yarı gölge ortamlarda da sağlığını koruyacaktır.

Budama: Birçok bitkinin aksine, Şebboy Çiçeği'ni budama ihtiyacı yok denilecek kadar azdır. Kuruyan gövde ve dalları dikkatli bir şekilde keserek budama işleminizi gerçekleştirebilirsiniz.

Sulama: Şebboy Çiçeği'nin su ihtiyacı diğer çiçeklere göre biraz daha az olmakla birlikte, yaşadığınız bölgeye göre değişmektedir. Yüzeysel olacak şekilde ya da kökten hafif sulama yapılmasını öneriyoruz. İmkan varsa damlama ile daha olumlu sonuçlar alabilirsiniz. Dikkat etmeniz gereken husus, toprağın hiçbir zaman susuz kalmamasıdır.

Çoğaltma; Şebboy Çiçeği'ni, sadece tohum ve fide yoluyla yetiştirmeniz ve çoğaltmanız mümkündür. Kökten ayırarak çoğaltma işlemi Şebboy Çiçeği için çoğu zaman işe yaramamakla beraber, mevcut çiçeğe de zarar vermektedir.

** Şebboy Çiçeği, daha çok dış mekan ve sera üretimi için uygundur, eğer saksıda üretmek isterseniz UYGUN şartları yerine getirerek üretim sağlayabilirsiniz.

şebboy çiçeği
                                                                              Görsel: Pixabay

İşte bu kadar! Umuyoruz bu detaylı bakım yazımız hoşunuza gitmiş ve size bir şeyler katmışızdır. 

Okuduğunuz için teşekkür ederiz, bizi instagram ve facebook üzerinden takip etmek isterseniz lütfen BURAYA tıklayın.

Eğer sizde bu güzel Şebboy Çiçeği'ne sahip olmak isterseniz BURAYA tıklayarak  EN UYGUN FİYATLA siparişi verebilir, FideButik'in ayrıcalıklı dünyasına sizde katılabilirsiniz. Ayrıca siz bitki severler için 7/24 satış sonrası desteğimiz ile sorun ve görüşlerinizi bize bildirebilirsiniz..