Alev Kılıcı Çiçeği (Vriesea) Nedir? Bakımı Nasıl Olmalıdır?

Alev Kılıcı Çiçeği (Vriesea) Nedir? Bakımı Nasıl Olmalıdır?

1.12.2021

Yeni bir günden herkese merhaba! Bugün sizlerle birlikte çiçeğinin güzelliğine hayran kaldığımız "Alev Kılıcı (Vriesea)" dan bahsedeceğiz. İyi vakit geçirmeniz dileğiyle.

Alev Kılıcı Çiçeği (Vriesea) Nedir?

Alev Kılıcı Çiçeği (Vriesea), adından da anlaşıldığı gibi kılıca benzer şekilde olmasıyla bu ada layık görülmüştür. Sarı,pembe ve kırmızı renkleriyle adeta bulunduğu ortama görsel bir şölen yaşatmakla beraber Alev Kılıcı Çiçeği (Vriesea), minik boylarıyla da bitki severlerin kalbini ilk görüşte kazanıyor. 


Alev Kılıcı Çiçeği (Vriesea) Bakımı


Alev Kılıcı Çiçeği’nin (Vriesea) bakımı bir hayli zordur. Yeni bitki-çiçek yetiştirmeye başlayan bitkiseverlerimize önermediğimiz bir çiçek türüdür. Çok narin ve hemen hemen her koşuldan etkilenen bir çiçektir. Ancak, bakımı doğru yapıldığında kılıca benzeyen muhteşem çiçeğini size gösterecektir. İsterseniz bakım detaylarına geçelim.


Bulunması gereken ortam: Alev Kılıcı Çiçeği (Vriesea), direkt olarak güneşe ve soğuğa maruz kalmamalıdır. Oda sıcaklığında muhafaza edilmelidir. Günde birkaç saat güneş ışığı (dolaylı olarak) alması yeterli gelecek ve gelişimini stabil olarak sürdürebilecektir. Sürekli gölge yerde de tutulması önerilmez. Bulunduğu ortamda diğer bitkilerden (varsa) uzak bir yere konumlandırılmalıdır.


Sulama: Alev Kılıcı Çiçeği (Vriesea), yazın haftada 3-4 kez sulanmalı, toprağının nemi kaybedilmemelidir. Kışın bu oran yarı yarıya düşer. Elinizle toprağı elleyip, nemini kontrol ederek sulama yapabilirsiniz. Sulama işleminde, su oda sıcaklığında olmalı, soğuk su ile sulama yapılmamalıdır.


Budama: Alev Kılıcı Çiçeği’nin (Vriesea) tekrar çiçek verebilmesi için, solduktan sonraki yapraklar budanmalıdır. Senede 1 kere toprak değişimi yeterli olacaktır.


Çoğaltma: Alev Kılıcı Çiçeği’nin kökten ayırma yöntemiyle çoğaltılabilir. Alınan örnek kök derhal başka bir saksıya ekilerek yukardaki işlemler uygulanmalıdır. Eğer bakımı doğru yapılırsa, kök tutacak ve yeni Alev Kılıcı Çiçeği’niz size göz kırpacaktır. 


Şimdilik bu kadar, umuyoruz yazımız hoşunuza gitmiş ve size bir şeyler katmışızdır. Lütfen bitkilerimizi ihmal etmeyelim, onlarında birer canlı olduklarını unutmayalım! :)

Okuduğunuz için teşekkür ederiz. Diğer süs bitkileri hakkındaki blog yazılarımıza BURADAN ulaşabilirsiniz.

Bizi instagram ve facebook üzerinden takip etmek isterseniz lütfen BURAYA tıklayın.