Beşiz Çiçeği Bakımı

Beşiz Çiçeği Bakımı

13.07.2021

Merhaba Çiçek Severler, bugün sizlere "Beşiz Çiçeği" olarak anılan Mısır yıldızı bakımı hakkında ufak bilgiler vereceğiz. İyi vakit geçirmeniz dileğiyle :)


                                                                                         Görsel: Pixabay

Beşiz Çiçeği Nedir?

Genellikle Beşiz Çiçeği olarak bilinen Pentas Lanceolata, Yemen ailesinin çiçekli türüdür. Anavatanı Meksika ve Afrika olarak bilinmektedir. Bahçe bitkisi olarak bilinir fakat iç mekanlarda, saksılarda rahatlıkla yetiştirilebilir. Bakımı zahmetsiz olup, demet şeklinde çiçek verir. Yıllık otsu gövdeye sahiptir, çiçeği olmasa bile yeşil kalabilir. Dünya çapında bilinen ismi "Egyptian star" yani Mısır yıldızı'dır. Adını şeklinden dolayı almıştır.

Beşiz Çiçeği Bakımı Nasıl Olmalıdır?

Beşiz Çiçeği'nin bakımı oldukça kolaydır. Her zaman gövdesi yeşil kalabilir. Güneşli yerleri sever ve gölge yerdelerde gelişimini durdurur. Hemen hemen her toprakta yetişebilen bu çiçek, düzenli sulamalarla daha iyi gelişecektir. İç-dış mekanlarda, saksılarda yetiştirilmeye müsait bir çiçek çeşididir. İsterseniz gelin, bakım detaylarından bahsedelim.

Bulunması gereken ortam: Beşiz Çiçeğiakşam güneşine bayılır. Güneş almadan kolay kolay çiçek açmaz, fakat önceden de belirttiğimiz gibi kavurucu sıcağın altında bırakılmamalı, sabah ve akşamüstü güneşi alabilecek yerlere konumlandırılmalıdır. Oda sıcaklığında rahatlıkla bakılabilir. Bahçeye ekilecekse, 10-15 derecelerin altına düşmeyecek şekilde korunmalıdır.

Sulama: Beşiz Çiçeğidüzenli sulamalarla gelişimini sürdürür. Yazın toprak kurudukça bol sulamalar yapılmasını öneriyoruz. Kışın, yaşadığınız bölgeye göre bu aralıklar değişkenlik gösterebilir. Su, her yere ulaşmalıdır.

Toprak Seçimi: Beşiz Çiçeği, toprak ayırt etmez fakat tavsiyemiz bahçe toprağı, humuslu toprak karışımı ya da kızıl toprak tarafından olacaktır. Bu tür topraklarda gerekli besin ihtiyacını rahatlıkla karşılayabilir ve hızlıca gelişimine devam edebilir.

Saksı Seçimi: Bildiğiniz gibi fazla sulamayı önlemek amacıyla, altta su tahliye kanalları olan, delikli saksılar öneriyoruz. Bunun nedenine tekrar değinecek olursak, fazla su verdiğinizde bitkinin kökü çürüyebilir. Bunu engellemek amacıyla delikli saksıya çiçeğinizi konumlandırırsanız, fazla suyu dışarıya atacak ve bitkinizi korumuş olacaksınız.

Çoğaltma; Kök kısmından çelikleme ya da tohumdan üretilmesi mümkündür. Çelikleme işlemi yazın yapılmalıdır.

Bulunduğunuz Yerin Havasını Beşiz Çiçeği ile Değiştirin

Eğer sizde bu güzel Beşiz Çiçeği'ne sahip olmak isterseniz BURAYA tıklayarak  EN UYGUN FİYATLA siparişi verebilirsiniz. Beşiz Çiçeği, hem şık ve anlamlı bir hediye olabilir hem de evinize,ofisinize kısacası yaşam alanlarınıza ayrı bir hava katabilir. Sizde FideButik'in size sağladığı ayrıcalıklardan yararlanıp, hemen bir tane kolaylıkla edinebilirsiniz.

Okuduğunuz için teşekkür ederiz. Diğer süs bitkileri hakkındaki blog yazılarımıza BURADAN ulaşabilirsiniz.

Bizi instagram ve facebook üzerinden takip etmek isterseniz lütfen BURAYA tıklayın.