Difenbahya Camilla Bakımı Nasıl Olmalıdır?

Difenbahya Camilla Bakımı Nasıl Olmalıdır?

20.02.2021

Merhaba Bitki Severler, bugün sizlerle birlikte ''Difenbahya Camilla'' bakımı hakkında konuşacağız, iyi okumalar.

fidebutik
 

Difenbahya Camilla (Difenbahya Seguine) Nedir?

Bütün yaşam alanlarımızda kolayca yetiştirebilen Difenbahya ailesinden Seguine (Dieffenbachia Camilla), küçük ve alaca yapraklı, bulunduğu ortama doğanın ruhunu yansıtan bir bitki türüdür. Ailesindeki diğer kardeşleriyle bakımı hemen hemen aynıdır. Yıllık otsu bitkidir, çiçek açmaz. Kökten gövdesine doğru çokça yaprak bulunduran dallar verir. Uzun ömürlü olmasıyla beraber, bakımı zahmetsizdir.
Difenbahya Seguine (Dieffenbachia Camilla) direkt güneş ışığı ve nemsiz ortamlara karşı narindir, maruz kaldığı takdirde bitkiniz zarar görebilir. Zaman zaman aşağı gövdesinin altındaki yapraklar kuruyabilir, temizlemeli ve bakımını yapmalısınız. Difenbahya Seguine (Dieffenbachia Camilla) bitkisi ZEHİRLİ bir bitkidir. Öz suyu elinize bulaşırsa, direkt olarak dezenfekte etmeniz gerekmektedir. Aman dikkat!

Difenbahya Camilla (Difenbahya Seguine) Bakımı Nasıl Olmalıdır?

Difenbahya Camilla (Difenbahya Seguine) bitkisi, çok sulamaya ihtiyaç duymaz. Toprak çok kurumadan sulama işlemi yenilenmelidir. Difenbahya Camilla (Difenbahya Seguine) bitkisi, direkt olarak güneş ışığına da gereksinim duymaz, yarı aydınlık yerlerde gelişimini sıkıntısız bir şekilde sürdürebilir. Soğuğa karşı çok dayanıklı bir iç mekan bitkisidir. Fakat, yine de 0-5 derece altı risk taşır. İyi bakıldığında Difenbahya Camilla (Difenbahya Seguine), 1 metrelere kadar gelişimini sürdürebilir. Nemli havaları çok sever. İsterseniz gelin detaylı bir şekilde inceleyelim.

Bulunması gereken ortam: Difenbahya Camilla (Difenbahya Seguine), iç ya da dış mekanlarda konumlandırılabilir. Nemli ortamları çok sever ve soğuğa karşı dayanıklıdır. Fakat önceden de belirttiğimiz gibi 0 derecenin altı, bitkinin kök kısmı için risk taşır. Çürümeye yol açabilir. İç mekanlarda, oda sıcaklığında konumlandırmak, Difenbahya Camilla (Difenbahya Seguine) gelişiminde önemli rol oynayacaktır. Direkt olarak güneş ışığı almamalıdır, yarı aydınlık ortamlar her zaman daha olumlu sonuç verecektir.

Sulama: Difenbahya Camilla (Difenbahya Seguine)sıcak yaz aylarında haftada 1 kere sulanması önerilir, tabii elinizle toprağı kontrol ederek kontrollü sulama yapmalısınız. Kışın havalar soğuyacağı için bu sıklık 10-12 günde 1'e düşürülmelidir. Yüzeysel ve toprağın her yerine ulaşacak şekilde yapılmalıdır. Aşırı sulamaya kaçarsanız, bitkiniz kökten çürüyecek ve gövde kısmından ayrılacaktır.

Toprak Seçimi: Difenbahya Camilla (Difenbahya Seguine), toprak ayırt etmez. Su geçirgenliği iyi olan herhangi bir toprak çeşidi iş görecektir. Kumlu ve torflu toprakları öneriyoruz.

Budama: Difenbahya Camilla (Difenbahya Seguine) bitkisinin sadece  yanmış ya da sararmış yapraklarını budayın. Yerine daha gür ve canlı renklerde yapraklar verecektir.

ÇoğaltmaDifenbahya Camilla (Difenbahya Seguine) bitkisini çoğaltmak isterseniz, gövdeye yakın yerden dalları kesip, suda bir süre köklenene kadar bekletin. Hemen arkasından köklenen dalları toprağa ekerek yukarıdaki bakım işlemlerini uygulayıp, yeni bitkinize merhaba  diyebilirsiniz. 


 

İşte bu kadar! Umuyoruz bu detaylı bakım yazımız hoşunuza gitmiş ve size bir şeyler katmışızdır. 

Okuduğunuz için teşekkür ederiz, bizi instagram ve facebook üzerinden takip etmek isterseniz lütfen BURAYA tıklayın.

Eğer sizde bu güzel Difenbahya Camilla (Difenbahya Seguine)'ne sahip olmak isterseniz BURAYA tıklayarak  EN UYGUN FİYATLA siparişi verebilir, FideButik'in ayrıcalıklı dünyasına sizde katılabilirsiniz. Ayrıca siz bitki severler için 7/24 satış sonrası desteğimiz ile sorun ve görüşlerinizi bize bildirebilirsiniz..