Fide Bakımı Nasıl Olmalıdır?

Fide Bakımı Nasıl Olmalıdır?

6.10.2020

Bugün, sizlere fide bakımı nasıl olması gerektiğini açıklıyoruz.

Merhaba bitki severler, bugün sizlere ''fide bakımı nasıl olmalı? Fideler toprağa nasıl ekilmeli?'' kavramları açıklayacağız. Bunun gibi bir çok yazımızın devamı için bizi takip etmeyi ve paylaşmayı unutmayın. ''Fide'' ile ilgili detaylı yazımız sizleri bekliyor!

Bir önceki yazımızda ''Fide nedir?'' kavramını ele almıştır. Ufak bir tekrar ederek yazımıza başlayalım ve siz bitki severlerin bilgilerini pekiştirelim.

Fide kavramını ilk defa duyanlar olabilir. Fide, tohumdan yetiştirilen ve büyütülmek, yetişkin duruma getirilmek üzere oradan alınarak başka yerlere dikilebilen körpe sebze ya da çiçek anlamına gelir. Kısacası

tohumla uğraşmak yerine hazır bir biçimde üreticiden fide alırsınız, saksi veya bahçenize direkt olarak ekip sadece sulamasını yaparsınız. Tohumun büyümesini de beklemiş olmazsınız, bir sonraki evre sizin için

çiçek ve meyveyi takip etmek olur.

Fidelerimizin Bakımı

Fidelerinizi ilk aldığınızda ne olur ne olmaz kökten nemlendirmek çok önemli. Bu işlemi bir leğen veya tepsi yardımıyla gerçekleştirebilirsiniz. Leğen ya da tepsinin yüzeyini kapatacak şekilde bir su tabakası

oluşturup, fideleri dik konumda yerleştirip 10-15 dakika toprağının suyu çekmesini bekleyin ve ekilişe hazır duruma gelecektir.

Fidelerinizi ekerken ekme işlemini düzgün yapmanız çok önemli, gövdenin 1 karış altında ekmeniz gerekiyor. Yapraklara kadar toprağa ekilmesi durumda fideleriniz zarar görecektir.

Fidelerinizin büyüme evresinde ona bir bebekmiş gibi davranmanız gerekiyor. İlgi ve alakaya muhtaçlardır. Suyunu, güneşini mümkünse gübresini asla eksiltmemelisiniz.

Nemli ortamları çok severler ama direkt olarak soğuk rüzgarlardan, sert esintilerden hoşlanmazlar.

Güneşli ortamları çok severler, nasıl bir bebek için anne sütü önemliyse, fideler için de su ve güneş o kadar önemlidir.

Okuduğunuz için teşekkür ederiz, bizi instagram ve facebook üzerinden takip etmek isterseniz lütfen BURAYA tıklayın.