Home Office Bitki Önerileri!

Home Office Bitki Önerileri!

22.10.2021

Merhaba bitki severler, bugün sizlere "Home Office" çalışanlar için bitki önerileri sunacağız. İyi vakit geçirmeniz dileğiyle.

Bildiğiniz gibi pandemi yüzünden ne sokağa çıkar olmuştuk, ne de işe gidebilir durumdaydık. Hala pandemi izlerini günden güne taşıyoruz. Birçok firma, hem maaliyet hem sağlık açısından, işleri evden yürütmeye karar verdi bildiğiniz gibi. Haliyle bu durum ilk başlarda güzel bir şeymiş gibi gözükse de, hareketsizlik, aynı yerde bulunma, aktivite yapamama gibi sorunlar gün geçtikçe bizi daralttı. Tabii bu durumu değiştirecek olan sizlersiniz. Nasıl mı? Yaşam alanlarınızı güzelleştirmekle başlayarak. Hadi gelin sizler için sıraladığımız 4 bitkiden ve olumlu yönlerinden bahsedelim.

Areka Palmiyesi


                                                                                   Görsel: Pexels

Areka Palmiyesi (Mini Dağ Palmiyesi) , palmiyeye benzeyen yapraklarıyla bu adı almıştır. İç mekan bitkilerinde en çok tercih edilenlerden birtanesidir. Areka Palmiyesi, dış mekan peyzajında da kullanılır. Tropikal bölgelerde sıkça görülen Areka Palmiyesi (Mini Dağ Palmiyesi) , diğer iç mekan ve dış mekan bitkilerine göre daha çok ilgi ister. Areka Palmiyesine eğer gereken ilgi gösterilmezse, bitki strese girer ve yaprakları solmaya başlar. En büyük özelliklerinden birtanesiyse, bulunduğu ortamın havasını temizler. Filtreleme özelliğine sahiptir.

Salon Sarmaşığı

Salon Sarmaşığı (Pothos) Askılı diğer adı ''Pothos'' olarak bilinmektedir. Uzun ömürlü, gösterişli bir bitkidir. Anavatanıysa Fransa'dır. Genelde yaprakları yeşil olup, üstünde sarı ve krem renklerde desenler bulunmaktadır. Ne kadar sarmaşık denilse de toprağa yaprakları değmedikçe uzamaz, gelişim göstermez. Salon Sarmaşığı'nın (Pothos) Askılı, yaprakları toprağa değdiği takdirde 20-25 metrelere kadar büyüyebilir. Evinize renk katacak, harika uzun sarmaşıklarıyla evinize dekor olarak çok yakışacaktır.


                                                                                Görsel: Pexels

Dracaena Massengena


                                                                               Görsel: Pexels

Dracaena Massangeana, güçlü gövdesi, kalın ve gür yapraklarıyla bulundukları ortamın havasını adeta değiştiriyor. Bitki severlerin yeni vazgeçilmezlerinden olan Dracaena MassangeanaDracaena Fragrans ve Corn Plant olarakta biliniyor. Corn Plant denmesinin sebebi, yapraklarının rengi ve biçimiyle mısır bitkisinin yaprak yapısına benzemesinden dolayıdır. Dracaena Fragrans bakılması kolay ve zahmetsiz olmasıyla da ön plana çıkıyor. Her türlü yaşam alanı içinde kendine yer bulabilen bu bitki, genellikle ev, ofis, bahçe ve koridorlarda dekoratif saksı eşliğinde tercih ediliyor. Tropikal bir bitki olduğundan dolayı, nemli ortamları da çok seviyor. Ayrıca havayı temizleme özelliğinede sahip olduğunu belirtelim.

Paşa Kılıcı

Paşa Kılıcı(Sansevieria Superba) Bodur, havayı temizleyen bitkilerin en başında gelir. Uzun ve geniş dalları, koyu yeşil gövde rengi ve sarı kenar cizgileriyle bulunduğu ortamın hem havasını değiştirir, hemde tropik bir görüntü sağlar. Ana vatanı Batı Afrika bölgesidir. Paşa Kılıcı(Sansevieria Superba), her türlü kokuyu absorbe edebilir. Yaşam alanlarınızın karbondioksit oranını düşürür ve oksijen seviyesini arttırır, bilimsel olarak kanıtlanmıştır.


                                                                                     Görsel: Pixabay

 

Şimdilik bu kadar, umuyoruz yazımız hoşunuza gitmiş ve size bir şeyler katmışızdır. Lütfen bitkilerimizi ihmal etmeyelim, onlarında birer canlı olduklarını unutmayalım! :)

Okuduğunuz için teşekkür ederiz. Diğer süs bitkileri hakkındaki blog yazılarımıza BURADAN ulaşabilirsiniz.

Bizi instagram ve facebook üzerinden takip etmek isterseniz lütfen BURAYA tıklayın.