Keman Yapraklı Kauçuk Bakımı

Keman Yapraklı Kauçuk Bakımı

19.07.2021

Merhaba bitki severler, bugün sizlere "Ficus Lyrata" olarak bilinen Keman Yapraklı Kauçuk bitkisi bakımından bahsedeceğiz, iyi vakit geçirmeniz dileğiyle.

Keman Yapraklı Kauçuk Nedir?

Keman Yapraklı Kauçuk olarak bilinen Ficus Lyrata, dut-incir ailesi olan Moraceae'de bir çiçekli bitki türüdür. Afrika anavatanı olup, doğada 20 metrelere kadar büyüdüğü gözlemlenmiştir. Adından da anlaşıldığı gibi, yaprakları kemana benzetilir. Açık yeşil, sert, parlak ve çizgili bir yaprak yapısı vardır. Keman Yapraklı Kauçuk, ülkemizde süs bitkisi olarak yaygın bir şekilde kullanılmaktadır. Bakımı çok kolay ve zahmetsizdir. Her yere konumlandırılabilir.

Keman Yapraklı Kauçuk (Ficus Lyrata) Bakımı

Keman Yapraklı Kauçuk bitkisinin bakımı başta bahsettiğimiz gibi kolay ve zahmetsizdir. Senede 1 defa toprak değişimi yapılmalıdır. İlerleyen dönemlerde sararmış veya çürümüş yapraklar gövdeden temizlenmelidir. Keman Yapraklı Kauçuk bitkisi, gelişimini tüm hızıyla sürdürebilmesi için güneş ışığına ihtiyaç duyar. Direkt olarak soğuk hava ve ılık rüzgarlara maruz kalmamalıdır. Keman Yapraklı Kauçuk bitkimizin sulaması en önemli hususlardan biridir ve her tarafına su değmelidir. Basit bir su püskürtme aracıyla en doğru sulamayı yapabilirsiniz. İsterseniz sizin için listelediğimiz şartlara bir göz atalım.


                                                                                 Görsel: Pexels

Sulama: Keman Yapraklı Kauçuk, suyu seven bir bitkidir. Yaz aylarında (bulunduğunuz bölgeye bağlı olarak) sıklıkla sulanması önerilir. Bu oran kış aylarında farklılık gösterecektir. Toprak kurudukça fazla bekletmeden sulamasını yaptığınızdan emin olmalısınız. Akşam saatlerinde (güneş yokken) yapılan sulama, en verimli sulamadır.

Konum: Keman Yapraklı Kauçukbulunduğu ortama göre büyüme gösterir. İç mekanlarda, ışık alan herhangi bir yere konumlandırabilirsiniz. Işığı düzenli bir şekilde aldığı takdirde boylanmasının daha hızlı olduğunu göreceksiniz. Gölge ve düzensiz ışık alan yerlerde Keman Yapraklı Kauçuk, büyümeyi kesecektir. Dış mekanlarda ise, yine aynı şekilde güneş ışığı alan ya da yarı gölge her yere konumlandırılabilir. 15 Derece ve üstü yerlerde gelişimini hızla sürdürmeye devam eder. Soğuğa karşı dayanıklı bir bitkidir fakat direkt olarak maruz kalmamalıdır.

Toprak: Keman Yapraklı Kauçuktoprak ayırt etmeden her toprak çeşidinde yetişebilir. Fakat kızıl toprak-gübre-torf gibi karışımlarda, daha verimli bir gelişme süreci geçirecektir.

Budama: Keman Yapraklı Kauçuk'un budaması, kuruyan yaprakları gövdeye yakın yerden kesilerek yapılabilir.

Bulunduğunuz Yerin Havasını Keman Yapraklı Kauçuk ile Değiştirin

Eğer sizde bu güzel Keman Yapraklı Kauçuk Bitkisine sahip olmak isterseniz BURAYA tıklayarak  EN UYGUN FİYATLA siparişi verebilirsiniz. Keman Yapraklı Kauçuk, hem şık ve anlamlı bir hediye olabilir hem de evinize,ofisinize kısacası yaşam alanlarınıza ayrı bir hava katabilir. Sizde FideButik'in size sağladığı ayrıcalıklardan yararlanıp, hemen bir tane kolaylıkla edinebilirsiniz.

Okuduğunuz için teşekkür ederiz. Diğer süs bitkileri hakkındaki blog yazılarımıza BURADAN ulaşabilirsiniz.

Bizi instagram ve facebook üzerinden takip etmek isterseniz lütfen BURAYA tıklayın.