Petunya Çiçeği Bakımı Nasıl Olmalı?

Petunya Çiçeği Bakımı Nasıl Olmalı?

4.04.2021

Merhaba Çiçek Severler, bugün sizlere ''Petunya Çiçeği'' bakımından bahsedeceğiz. İyi Okumalar.


                                                                                     Görsel: Pexels

Petunya Çiçeği Nedir?

Oldukça popüler olan Petunya Çiçeği, ismini Fransızca'dan almış olup, tütün anlamına gelmektedir. Patlıcangiller ailesine mensup, bir sürü çeşidi bulunmaktadır ve çevremizde gördüğümüz hemen hemen çoğu Petunya Çiçeği, melezdir. Çiçek açmak ve gelişimlerini sürdürebilmek için güneş ışığına ihtiyaç duyarlar. İç mekanlarda ise yarı aydınlık yerlerde yetiştirilebilir. Genellikle renk çeşitliliği pembe-mor-beyaz-sarı yönündedir. Ortası tomurcuklu ve hafif salaş bir çiçek yapısı vardır.

Petunya Çiçeği Bakımı

Petunya Çiçeği, yukarda da bahsettiğimiz gibi bahçede konumlandırılacaksa direkt güneş görmelidir. Eğer iç mekanlarda konumlandırılacaksa yarı aydınlık yerlerde saksıda yetiştirilebilir. Büyüdükçe çalı formunu alır ve enlemesine dağılır. İyi bakıldığı takdirde ilkbahardan, diğer don dönemine kadar çiçek açarlar. Uzun ömürlü çok yıllık bitkilerdir.

Bulunması gereken ortam: Petunya Çiçeği, güneşe bayılır ve güneşin olduğu yerlerde konumlandırılmalıdır. Güneş almayan gölge yerlerde gelişimini tamamlayamaz ve çiçek açmaz. Günde 6 ila 8 saat direkt olarak güneş ışığı almalılardır.Hem iç hem dış mekanlarda yetiştirilir. Nemsiz ortamları sever.

Sulama: Petunya Çiçeği, suyu çok sever. Fakat gereğinden fazla sulamalar, çiçeğimizin çürümesine neden olacaktır. Toprak kurudukça, elinizle de toprağı kontrol ederek bulunduğunuz şehire göre kışın haftada 1, yazın haftada 2 sulama aralığını öneriyoruz. 

Saksı Seçimi: Bildiğiniz gibi fazla sulamayı önlemek amacıyla, altta su tahliye kanalları olan, delikli saksılar öneriyoruz. Bunun nedenine tekrar değinecek olursak, fazla su verdiğinizde bitkinin kökü çürüyebilir. Bunu engellemek amacıyla delikli saksıya çiçeğinizi konumlandırırsanız, fazla suyu dışarıya atacak ve bitkinizi korumuş olacaksınız.


                                                                                 Görsel: Pixabay

Toprak Seçimi: Petunya Çiçeği, toprak ayırt eder. Geçirgenliği iyi olan kum-torf-gübre gibi karışımlı topraklarda en iyi sonuçları elde edebilirsiniz. Toprağın suyu tutmaması çok önemlidir bitkimizin gelişimi için. Artı olarak, sıvı gübre ve türlerini kullanarak, çiçeklenmeyi daha çok arttırabilirsiniz.

Çoğaltma: Petunya Çiçeği, tohumdan ve yeni çıkan filizlerinden çoğaltılabilir. Tohumdan çoğaltmak isterseniz, ortalama filizlenme aralığı 8-10 hafta olacaktır. Bu sürede beklemek istemezseniz, direkt olarak çiçek halini tedarik edebilirsiniz. Buna ek olarak, yeni çıkan filizleri ayrı bir saksıya ekebilir ve yukardaki işlemleri uygulayarak yeni Petunya Çiçeği​​​​​​​'nize merhaba diyebilirsiniz.

İşte bu kadar! Umuyoruz bu ufak bilgilerle dolu yazımız hoşunuza gitmiş ve size bir şeyler katmışızdır. Diğer süs bitkileri hakkındaki blog yazılarımıza BURADAN ulaşabilirsiniz.

Okuduğunuz için teşekkür ederiz, bizi instagram ve facebook üzerinden takip etmek isterseniz lütfen BURAYA tıklayın.

Eğer sizde bu güzel Petunya Çiçeği​​​​​​​'ne sahip olmak isterseniz BURAYA tıklayarak  EN UYGUN FİYATLA siparişi verebilir, FideButik'in ayrıcalıklı dünyasına sizde katılabilirsiniz. Ayrıca siz bitki severler için 7/24 satış sonrası desteğimiz ile sorun ve görüşlerinizi bize bildirebilirsiniz...