Sevgililer Günü Çiçek Önerileri

Sevgililer Günü Çiçek Önerileri

24.01.2022

Merhabalar, sevgililer günü yavaş yavaş yaklaşırken "acaba ne alsam" sorusunu aklınızdan çıkarmak istedik. Bu tip özel günlerde alınacak çiçek ve çiçeklerin önemi bir hayli artmaktadır. Çünkü her çiçeğin bir hikayesi vardır :). Sizin için bir kaç çiçek önerisi yaptık. İyi vakit geçirmeniz dileğiyle.

Sevgililer günü, birbirine değer veren insanların mutluluğunu, huzurunu, sevgisini paylaştığı bir gündür. Bunun anlamını kavrayan kişiler, sevdikleri ve değer verdikleri insana da hediye almayı düşünürler. Bu hediyelerin en güzellerinden biri de "çiçekler"dir. Çünkü her çiçeğin bir hikayesi ve anlamı vardır...  Duygularımızı paylaşmak için de kullandığımız bir aracıdır çiçekler. İşte onlardan bazıları;

Orkide

Birbirinden farklı renkleriyle ön plana çıkan orkide çiçeği genel olarak "Asaleti" temsil eder fakat asıl anlamı "Sevgi,Aşk,Mutluluk"tur.  Bunlardan en yaygın olanı Beyaz Orkide'dir ve "masumiyet ve saflığı" simgeler.

Sevgililer günü için fazla tercih edilen çiçeklerden birtanesidir.

Peki, Orkide Nedir? Bakımı Kolay mı?

Orkide Çiçeği, kendine has kokusu ve çiçekleriyle renk renk ve gövdesi uzun çiçek türlerinden birtanesidir. Salepgiller ailesine ait bir çiçek türüdür. Küçük 4-5 yapraklı ve uzun gövdelidir. Narin bir çiçektir ve özel bir ilgi ister. İyi bakıldığı takdirde yılda 2 ila 3 kez çiçek açabilir. Narin olmasına karşın, dayanıklı bir bitkidir. Çok yıllık çiçek türleri arasındadır. Orkidenin ömrü 3-4 aydır. Çiçeklenmesi bittiğinde gövdeden tekrar budanmak suretiyle tekrar çiçeklendirilebilir.

Bakımı;

Bulunması gereken ortam: Orkide Çiçeği, oda sıcaklığında direkt olarak güneş görmeyen yerlerde konumlandırılabilir. Aşırı soğuk/sıcak rüzgar, cereyan, esintilerden uzak tutulmalıdır. Aksi takdirde yapraklarını döker ve çürümeye başlar.

Sulama: Orkide Çiçeği'nin, bulunduğunuz şehire göre sulama sıklığı değişir. Kışın haftada en az 1, yazın ise en az 2 kere olmak suretiyle sulanmalıdır. Her sulama yüzeysel ve bitkinin her yerine ulaşabilecek şekilde olmalıdır. Aşırı sulama, bitkinin çürümesine neden olur. Orkide Çiçeği'nin yapraklarına su püskürtülebilir, nem ihtiyacını karşılayacaktır fakat dikkat edilmesi gereken husus, yaprağın üstünde su damlacığı kalmamalıdır. Kaldığı takdirde, güneş ışığına maruz kalırsa, su damlacığı mercek görevi görecek ve çiçeğin yanmasına sebep olacaktır.

Toprak: Orkide Çiçeği, toprak ayırır, kendine özel üretilen toprağı vardır. Genellikle Orkide Toprağı olarak geçer ve bitki-yapı marketlerinde kolaylıkla bulunabilir.

Barış Çiçeği (Spathiphyllum)

Barış çiçeği, adından da anlaşıldığı gibi "Saflığı,temizliği" temsil eder. Eğer hatalı olduğunuzu düşündüğünüz bir durum varsa ve bu çiçeği karşı tarafa gönderirseniz, "özür dilemek ve kusurlu olduğunu bilmek" anlamına da geliyor. Çok sade ama dayanıklı bir çiçek türüdür. Aynı dostluklar gibi..

Bakımı;

lkbahar ve sonbaharda çiçek açan Barış Çiçeği(Spathiphyllum), ev ve iç mekan ortamlarını çok sever. Çok narin bir bitki olan Barış Çiçeği(Spathiphyllum), direkt olarak soğuktan korunmalı, oda sıcaklığında muhafaza edilmelidir. Barış Çiçeği(Spathiphyllum), hastalıklara karşı dayanıklı olsada, zaman zaman yaprak uçları deforme olabilir. Toprak nemini kaybetmeden bolca sulanmalıdır. Çiçeklenmesini istediğiniz zaman aralığında güneşsiz ve susuz bırakabilirsiniz. Böylelikle bitki, kendine gelecek ve dinlenecektir.

ve olmazsa olmaz...

Gül

Özellikle de kırmızı gül... Hikayeleri ve kullanıldığı yerler çok uzun zamanlara dayanır ve birçok anlama gelir kırmızı gül. Birçok sanat ve sanat eserinde, hikayelerde, resimlerde başrolü oynamıştır. Üstünden ne kadar zaman geçerse geçsin hala kırmızı gülün güzelliği insanı mestediyor. Zamanında bir çok insan kırmızı gülden etkilenip, ilham kaynağı olarak görmüş ve her zaman aşkın sembolü olarak tanınmış. 1800'lü yıllara dayanan hikayesi, kendini Çin'den Avrupa'ya kadar bahsettirmiştir. 

Kırmızı gülün, farklı  anlamlarıda vardır. Bunlar şu şekildedir:

- Tek bir kırmızı gül "Sevgiyi" ifade eder.

- Dikensiz kırmızı gül "İlk görüşte aşk" demektir.

- Koyu kırmızı gül, "Muazzam derecede güzel" anlamına geliyor.

Şimdilik bu kadar, umuyoruz yazımız hoşunuza gitmiş ve size bir şeyler katmışızdır. Lütfen bitkilerimizi ihmal etmeyelim, onlarında birer canlı olduklarını unutmayalım! :)

Okuduğunuz için teşekkür ederiz. Diğer süs bitkileri hakkındaki blog yazılarımıza BURADAN ulaşabilirsiniz.

Bizi instagram ve facebook üzerinden takip etmek isterseniz lütfen BURAYA tıklayın.