Sikas (Cycas) Palmiyesi Bakımı

Sikas (Cycas) Palmiyesi Bakımı

5.11.2020

Bugün sizlere, Sikas başka bir deyişle Yalancı Palmiye'nin bakımı hakkında bilgiler vereceğiz.

 

Çoğu yerde görebileceğiniz, özellikle peyzaj uygulamalarında kullanılan ''Sikas (Cycas) Palmiyesi'' başka bir deyişle ''Yalancı Palmiye'nin'' bakımı hakkında sizleri bilgilendirmeyi hedefliyoruz.

Sikas Palmiyesi (Cycas) Nedir?

Sikas Palmiyesi yani diğer adıyla Cycas Revoluta, aslında gerçek bir palmiye değildir. Bu yüzden Yalancı Palmiye'de denilmiştir. Yaklaşık 95-100 türünün olduğu bilinmektedir. Sikas (Cycas) Palmiyesi, palmiyeyi andıran uzun, ince ve sivri uçlu yapraklarıyla bu adı almıştır. 

Genellikle Sikas Palmiyesi, peyzaj alanlarında kullanılmaktadır. Görünüşü itibariyle, bulunduğu ortamın havasını ve görünüşünü ciddi anlamda değiştiren Sikas Palmiyesi'ni çoğu kafe, restoran ve özel işletmelerin peyzajında görmeniz mümkün.

Peki Sikas (Cycas) Palmiyesi'nin Bakımı Nasıl Olmalı? İsterseniz Açıklayalım.

Sikas (Cycas) Palmiyesi - Yalancı Sagu Palmiyesi, uzun süreli güneş ışığına ya da alternatif ışık kaynaklarına ihtiyaç duyar. Aşırı sıcak/soğuk havalara dayanıklı değildir, yaprakları sararmaya ve kırılmaya başlar. Sikas (Cycas) Palmiyesi - Yalancı Sagu Palmiyesi, hava akımlarından kolayca etkilenir. Yaz aylarında sulama sıklığı bulunduğu ortama göre en az iki defa yüzeysel olacak şekilde olabilir. Kış aylarında bu oran yarı yarıya düşer ve bitki nemli yerdeyse, toprağına nemli mi değil mi diye bakılmalı, ondan sonra sulama işlemi yapılmalıdır. Sikas (Cycas) Palmiyesi - Yalancı Sagu Palmiyesini çok fazla sularsanız, kökten çürüme yapabilir. Senede 1 defa mineral ve vitamin desteği yapılmalı ve toprağı tazelenmelidir.

SULAMA'DA DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER

-Sonbahar ve kış aylarında bitki soğuğa maruz bırakılmamalı ve bitki bu dönemlerde sussuz asla bırakılmamalıdır.

-İlbahar  ve yaz aylarındaysa bitkinin su ihtiyacını tamamen karşılamak için toprağının kuruluğuna göre haftada 2-3 kez sulama yapılabilir.

-Her sulama zamanında su miktarının aynı olmasına özen gösterilmelidir.

-Bitkiye verdiğiniz su aşırı soğuk veya aşırı sıcak olmamalı, oda sıcaklığında olmalıdır.

-Su, bitkinin her tarafına eşit olarak dağılmalıdır. Dikkat etmelisiniz.

SİKAS PALMİYESİ'NİN ÇOĞALTILMASI

Eğer Sikas Palmiyenizi çoğaltmak istiyorsanız, bunun için en kolay ve zahmetsiz yöntem kökten ayırma işlemi olacaktır. Bitkinin kökünü dikkatlice temizledikten sonra, uzun ince olan köklerden (bunlar yeni bir bitki başlangıcıdır) birkaçı dikkatlice yukarı doğru çıkartılır, temizlenir ve başka bir saksıya ekilir.

Hemen sizde Sikas (Cycas) Palmiyesi'ne sahip olabilirsiniz. Sipariş için lütfen BURAYA tıklayın ve FideButik'in ayrıcalıklı dünyasından yararlanın. Peşin fiyatına 3,12 ay taksitler ve tüm Türkiye'ye kargo imkanlarıyla!

Okuduğunuz için teşekkür ederiz, bizi instagram ve facebook üzerinden takip etmek isterseniz lütfen BURAYA tıklayın.