Susuzluğa Dayanabilen Süs Bitkileri

Susuzluğa Dayanabilen Süs Bitkileri

10.01.2022

Merhabalar, bugün "Susuzluğa Dayanabilen 4 İç Mekan Süs Bitkisini" sizlerle paylaşacağız. Detaylı bakım blog yazıları da web sitemizde sizleri bekliyor olacak. Şimdiden İyi vakit geçirmeniz dileğiyle.

Kauçuk Bitkisi (Ficus Elastica)

Ficus Elastica, kauçuk bitkisi olarak da bilinir. Kauçuk bitkisinin bakımı zahmetsiz, bitki gelişiminde kolay kolay hastalanmayan ve solmayan bir çeşittir. Yaprakları koyu yeşil, kırmızı ve siyahımsı olup, farklı renk çeşitlerine sahiptir. Parlak ve serttir. Her ortama uyum sağlayan Kauçuk bitkisi, nerdeyse tüm toprak çeşitlerinde gelişimini hızla sürdürür. Sadece senede 1 defa toprağını tazelemek yeterli olacaktır. Kauçuk bitkisinin sulaması ayda 1'leri bulabilir. Sürekli sulanmamalıdır yoksa yapraklar solmaya başlayabilir.

Şeflera (Schefflera)

Yaprak yapısı itibariyle parmak şekline benzetilir. 5 parmak Şeflera gibi isimlerle de anılır. Şeflera(Schefflera) bitkisi direkt olarak güneş ışığına ihtiyaç duymaz. Başka ışık kaynaklarından da beslenebilir. Bulunduğu mevsim ve ortam ne olursa olsun oda sıcaklığında muhafaza edilmelidir. Şeflera(Schefflera) bitkisinin her 2 senede 1 toprağı değiştirildiği ve vitamin desteği verildiği takdirde uzun yıllar gelişimini devam ettirebilir. Sulama isteği çok azdır. 2-3 hafta boyunca susuz yaprağı solmadan şekilde durabilir. Fazla sulamalarda yaprak solacak ve dökülecektir. Gereksiz sulamalardan kaçınılmalıdır.

Paşa Kılıcı Bitkisi

Paşa Kılıcı(Sansevieria Laurentii), havayı temizleyen bitkilerin en başında gelir. Uzun ve geniş dalları, koyu yeşil gövde rengi ve sarı kenar cizgileriyle bulunduğu ortamın hem havasını değiştirir, hemde tropik bir görüntü sağlar. Ana vatanı Batı Afrika bölgesidir. Paşa Kılıcı(Sansevieria Laurentii), her türlü kokuyu absorbe edebilir. Paşa Kılıcı(Sansevieria Laurentii), iyi bakıldığı takdirde 2 metreye kadar uzayabilir. Bakım konusunda en zahmetsiz bitkilerden biridir. Paşa Kılıcı(Sansevieria Laurentii), susuzluğa ve sıcağa karşı dayanıklıdır. Her yıl aynı ayda bitkinin toprağı ve saksısı değiştirilmelidir. Daha sağlıklı bir gelişim gösterecektir. Sulama yapılacaksa toprağın nemini kaybettiğinden emin olunmalıdır.

Barış Çiçeği (Spathiphyllum)

İsmini beyazının saflığından alan Barış Çiçeği(Spathiphyllum), şekli itibariyle Yelken Çiçeği ismini de almıştır. Yaprakları önce açık yeşil rengindedir, sonra koyulaşır ve çiçek açar.İlkbahar ve sonbaharda çiçek açan Barış Çiçeği(Spathiphyllum), ev ve iç mekan ortamlarını çok sever. Çok narin bir bitki olan Barış Çiçeği(Spathiphyllum), direkt olarak soğuktan korunmalı, oda sıcaklığında muhafaza edilmelidir. Barış Çiçeği(Spathiphyllum), hastalıklara karşı dayanıklı olsada, zaman zaman yaprak uçları deforme olabilir. Toprak nemini kaybetmeden bolca sulanmalıdır. Çiçeklenmesini istediğiniz zaman aralığında güneşsiz ve susuz bırakabilirsiniz. Böylelikle bitki, kendine gelecek ve dinlenecektir. Barış Çiçeği'nin susuz kalması, çoğu zaman bitkinin toparlanmasında yardımcı olacaktır.

Şimdilik bu kadar, umuyoruz yazımız hoşunuza gitmiş ve size bir şeyler katmışızdır. Lütfen bitkilerimizi ihmal etmeyelim, onlarında birer canlı olduklarını unutmayalım! :)

Okuduğunuz için teşekkür ederiz. Diğer süs bitkileri hakkındaki blog yazılarımıza BURADAN ulaşabilirsiniz.

Bizi instagram ve facebook üzerinden takip etmek isterseniz lütfen BURAYA tıklayın.