Tüm Püf Noktalarıyla Evde Çiçek Bakımı 2

Tüm Püf Noktalarıyla Evde Çiçek Bakımı 2

21.09.2020

Sendromsuz bir pazartesi diliyoruz.Bugün, ikincisini sizinle paylaşacağımız “Evde çiçek bakımı” adı altında küçük bilgiler ve tüyolarla işinizi kolaylaştırmayı hedefliyoruz. Eğer böyle serilerin devamının gelmesini istiyorsanız beğenmeyi ve paylaşmayı unutmayın!

  • Bitkilerinizin bulunduğu ortam; bitkileriniz için hayati önem taşıyan konulardan biridir. Bulundukları ortamın sıcaklıkları, nem dengesi ve aldıkları güneş ışığı hayati önem taşır. Bitkinizin türüne göre değişmekle beraber bilmeniz gereken önemli püf noktalar bulunmakta.
  • Bitkilerinizi ateşe,kalorifere bunun gibi yerlere koymayın ki, kökleri zarar görmesin. Özellikle mutfak gibi alanlarda buharın çok oluştuğu durumlarda o ortamı havalandırmanız ve içerideki nemi dengelemeniz gerekir.
  • Kaktüs gibi güneş ışığını direkt olarak almayı seven bir bitkiniz bile olsa, yaz günü öğlen saatlerinde kavurucu sıcağın altında olması risk taşır, sararabilir ve bitki yanabilir.
  • Mevsim geçişleri; birçok bitki yerinin değiştirilmesinden hoşlanmasa da kış ve yaz aylarında güneşin etkisi aynı olmadığı için, bulunduğu ortamın sıcaklık, ışık ve nem durumlarında büyük farklılıklar meydana gelecektir. Her tür için bu değişkenlik gösterecektir. Sürekli gözlemlemeli, sıcaklık ve nem oranını dengelemelisiniz. Aksi takdirde solma, yaprak dökme, sararma gibi durumlarla karşılaşacaksınız.
  • Bir başka risk ise dönemsel gerçekleşebilen böceklenme, parazit gibi sorunlarla karşılaşabilirsiniz. Bu durumda bitkinizin toprağını temizlemeli ve çiçeklerinizden dökülen yaprakları bitkinizden uzaklaştırmalısınız.

Okuduğunuz için teşekkür ederiz, bizi instagram ve facebook üzerinden takip etmek isterseniz lütfen BURAYA tıklayın.