Tüm Püf Noktalarıyla Evde Çiçek Bakımı

Tüm Püf Noktalarıyla Evde Çiçek Bakımı

21.09.2020

Bugün sizlerle “Tüm püf noktalarıyla evde çiçek bakımı” serisinin ilk olan evde çiçek bakımından bahsedip,küçük tüyo ve bilgiler vereceğiz.

Mutlu hafta sonları 😊 Bugün, ilkini sizinle paylaştığımız “Evde çiçek bakımı” adı altında 3 serilik paylaşımımız olacak. Eğer sizde evinizin balkonunda veya bahçenizde çiçeklerinizle vakit geçirmeyi seviyorsanız, bu bilgiler işinize yarayacak.Takipte kalın ve bizi arkadaşlarınıza önermeyi unutmayın. İyi ekimler, iyi bakimlar. 

-En önemli adımlardan biri olan saksı ve saksı değişimi; aynı zamanda çiçek bakımının ilk adımlarından biri olan saksı, çiçeğin boyutuna ve kök dağılımına, kısacası çiçeğe göre alınmalıdır. Eğer kökleri çok derine inmeyecekse bitkinin, derin saksı alınmasına gerek görülmez. Fakat, daha geniş alanlara yayılan bitkileriniz için, daha geniş saksıları kullanmakta fayda var.


-Toprak seçimi ve değişimi; Her bitki aynı toprakta yetişmeyebilir, farklılık gösterir. Toprak seçiminde dikkatli olmamız, bakımını yapıyor olduğumuz bitkinin besin kaynağını belirler, ona orantılı olarakta ömrü uzun olur. Bu nedenle seçtiğiniz bitkiyi iyi tanımanız gerekir. Toprak değişimi yapılırken ise, kökleri koparmamaya ve köklerde kalan eski toprakları da nazikçe temizlemeyi unutmayın.


-Sulama; genelde herkesi yanıldığı noktalardan birtanesi. Toprak değişimi, saksı değişimi, ortam sıcaklığı gibi durumlar uzun sürelerde yapılırken, sulama günde 1’e bile düşebiliyor. Fakat bu durum seçtiğiniz bitkiyi tanıyor olmanıza bağlı. Örnek verirsek; orkideler genel olarak 4 günde 1 sulanırken, kaktüsler ayda 1 veya 2 kere sulanmaktadır. Dikkat edilmesi gerek bir hususta, sulamayı aynı gün ve saatte yapmaya özen göstermelisiniz. Çiçeğinizin buna alışması daha sağlıklı bir şekilde yetişmesini sağlar.
Okuduğunuz için teşekkürler, yarın yine görüşmek üzere, takipte kalın.