Yuka (Yucca Massengena) Bitkisi Bakımı

Yuka (Yucca Massengena) Bitkisi Bakımı

14.10.2020

Hazır stoklarımıza tekrar girmişken, size Yuka (Yucca Massengena) Bitkisi Bakımı hakkında bilgi vermek istiyoruz.

 İç mekan bitkileri arasında en popülerlerden bir tanesi olan "Yuka (Yucca Massengena) bitkisi"  hakkında size bir kaç bilgi verelim istiyoruz.
 

Yuka (Yucca Massengena) Bakımı

Yuka bitkisi (Yuca Massengena) her türlü iç mekan ortamına uyum sağlayabilen bir bitkidir. Bu sayede bir çok bitki severin gönlünde taht kurmuştur. Görüntüsü ve estetik duruşuyla ev, iş, ofis, koridor vb. gibi yerlerde iç mekanların gözdesi olmuştur. Yuka Bitkisi'nin rahat bakımı ve zahmetsiz oluşu, iç mekan bitkileri arasında kendisini ayrıştıran özelliklerden birtanesidir. Yuka Bitkisi'nin tek isteği güneş ışığıdır. Güneş ışığı alan bir yere konumlandırmak, gelişimi açısından çok önemlidir. Çok karanlık ortamda konumlandırılmamalıdır. Fazla güneş ışığı alması sonucunda, güneşe bakan yapraklarında eğilmeler ve solmalar gözükebilir. Burda en önemli husus ''denge'' faktörüdür. Güneş alan kısımları ara ara çevirerek bitkinin tam gelişimini sağlayabilir ve solmasını engelleyebilirsiniz.

Yuka Bitkisi diğer bir adıyla Yuca Massengena, hava akımı alan yerlerde kendini strese sokabilir. Aşırı soğuk/sıcak Yuka'nın gelişimini olumsuz yönde etkileyecek ve yapraklarının sararmasına neden olacaktır. Teras, balkon gibi yerler en can alıcı noktalarıdır.

Siz bitki severler için şöyle bir özet geçmek gerekirse;


-Yuka Bitkisi (Yucca Massengena), aydınlık ortamlarda yaşamını sürdürebilir, günde birkaç saat güneş ışığı yeterli olacaktır. 
-Direkt olarak uzun süre güneş ışığına maruz kaldığında, Yuka Bitkisi yapraklarını güneşe doğru eğer ve yapraklarının solmasına sebep olabilir. Fazla kalmaması gelişimi açısından da daha olumlu sonuçlar verecektir.
-Tropikal bir bitki olmasına rağmen, soğuğa karşı dayanıklıdır.
-Mineralli toprağı çok severler, normal bahçe toprağı ile ekilmesi tavsiye edilmez.
-Çok suya ihtiyaç duymazlar, susuzluğa dayanıklılardır. Toprakları kuruyup renk değiştirdikten sonra sulama yapılabilir. Bu oran yazın haftada 2 ise, kışın 1 e düşer.
-Yuca bitkisi ne kadar dayanıklı olsa da, aşırı soğuk-sicak hava akımlarına karşı zayıftır. Sürekli esen yerler(teras,balkon) ve kuru yerler(klima açık mekanlar) Yuka Bitkisini olumsuz etkileyecektir.

Okuduğunuz için teşekkür ederiz, bizi instagram ve facebook üzerinden takip etmek isterseniz lütfen BURAYA tıklayın.